Woensdag in “Met Van Mill door de middag” met onderwijs in de buitenlucht, Kijk op Welzijn en Arco van der Lee

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Woensdagmiddag 20 mei tussen 15.00 en 17.00 uur is het weer tijd voor een nieuwe “Met Van Mill door de middag”! In deze gevarieerde uitzending komen er verschillende gasten voorbij. Onder andere Arco van der Lee met twee nieuwtjes uit Barendrecht! Team manager Leroy Benschop van Kijk op Welzijn staat stil bij de persconferentie van Minister President Rutte van dinsdag 19 mei en welke activiteiten zij weer willen oppakken. Linda Sanders van de Barendrechtse Uitdaging en Claudia Reijnen van Plukhoek Mookhoek gaan vertellen over onderwijs in de buitenlucht, een nieuwe samenwerking die deze week tot stand is gekomen.

Arco van der Lee van De Schakel Barendrecht geeft deze week op woensdag zijn wekelijkse update. Hij heeft twee nieuwsberichten uit Barendrecht, waarvan een gaat over een jong muzikaal talent in Barendrecht. 

Leroy Benschop van Kijk op Welzijn praat ons bij over de effecten van de persconferentie van Minister President Rutte van dinsdag 19 mei. Kijk op Welzijn heeft veel ideeën, ze willen bijvoorbeeld graag de vereenzaamde ouderen weer in contact brengen met elkaar. Wat zijn de effecten voor hun? Hoe gaat Kijk op Welzijn verder? 

Foto: Leroy Benschop (team manager Kijk op Welzijn)

Linda Sanders heeft Claudia Reijnen van Stichting Plukhoek Mookhoek met Stichting Distinto (begeleid kinderen met gedragsproblemen en beperkingen zoals autisme of ADHD) uit Barendrecht in contact gebracht. Claudia Reijnen heeft jarenlange ervaring als leerkracht binnen het speciaal onderwijs. Bij de Plukhoek kunnen de kinderen aan de slag in een grote tuin met boomgaard om zich te ontwikkelen in de vaardigheden die ze zo hard nodig hebben. Ben jij of ken jij iemand in het onderwijs? Luister dan zeker mee!

Foto (vlnr): Ingrid Hartog (Stichting Distinto), Linda Sanders (Barendrechtse Uitdaging) en Claudia Reijnen (Plukhoek Mookhoek)

Terugluisteren

Je kunt het programma hier terugluisteren:

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.