Woensdag in “Met Van Mill door de middag”: kunst, cultuur en muziek

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Woensdagmiddag 8 april is het weer tijd voor een nieuwe ‘Met van Mill door de middag’. Vandaag staat de uitzending in het thema van kunst,cultuur en muziek. Zo komt Maria Prooi van Harmonievereniging Barendrecht wat vertellen. Ook komt er nieuws voorbij voor en door zzp’ers! Deze nieuwe aflevering is te horen tussen 15.00 en 17.00 uur.

De Harmonie vereniging gaat ook anders te werk nu ze niet meer samen mogen komen. Maken ze nog steeds muziek? Spelen ze nog steeds samen? Hoe het er nu precies aan toe gaat, gaat Maria Prooi vertellen. 

Winnie Hofland maakt zich sterk voor de zzp’ers in Barendrecht. ZIj komt vertellen over de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus en zzp’ers. 

‘Samen door de crisis’ is een nieuw initiatief van WInnie Hofland en Daphne Plaizier. Het verbind zzp’ers en flexwerkers, maatschappelijke organisaties en donateurs. Zo ontstaat een win-win-win situatie in tijden van de Coronacrisis. Er wordt zzp’ers en flexwerkers, die nu noodgedwongen zonder werk zitten, een nuttige inzet voor onze samenleving geboden. Dit gebeurt middels een vrijwilligersvergoeding gefinancierd uit donaties.  Wilt u precies weten hoe? Daphne Plaizier, een van de initiatiefneemster gaat u hier alles over vertellen. Meer informatie kunt u vinden op www.samendoordecrisis.nl

Wethouder Cees Schaap is verantwoordelijk voor het afvalbeleid in Barendrecht en hij heeft een oproep over het aanbieden van afval.  Momenteel is er veel PMD en restafval. Er wordt alles aan gedaan om zo snel mogelijk het afval op te halen. Zo rijd er al een extra wagen om de ondergrondse containers te legen. Wat kunnen de inwoners van Barendrecht zelf doen om te helpen? 

Dinsdag 7 april is het Barendrechtse bevrijdingslied van Henk en Joke Elderson uitgekomen. Het lied is ingezongen door twee jonge zangeressen, Noa van Leeuwen (12) en Cecilia Lima (13). Zij zijn aangesloten bij Kids Bizz. Henk zag een optreden van deze twee talenten en heeft gevraagd of ze mee wilden werken aan het lied. Samen geven ze de Barendrechtse bevrijding een stem. Deze twee jonge zangeressen gaan vertellen hoe het was om het Barendrechts Bevrijdingslied op te nemen!

Inge Flohr van Kunstcreatief Barendrecht gaat anders te werk. Ze gaat haar verhaal doen over haar werkzaamheden op dit moment. Hoe blijf je creatief in deze tijden? Dit en nog veel meer hoor je in de uitzending.

Er komt een update vanuit Gebouw Het Kruispunt door Jacoline de Heer, programma coördinator Stichting Kruispunt Live. Het Kruispunt heeft zich aangepast aan de Corona maatregelen en het gaat er anders aan toe dan normaal. Ondanks de crisis doen ze toch hun best om voor ontspanning te zorgen. Zo komt er woensdagavond weer een online pub quiz!

De volgende uitzending is op vrijdag 10 april van 15.00 tot 17.00 uur. Met Van Mill door de middag is er elke maandag, woensdag en vrijdagmiddag.

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.