Vrijdag 3 juli in “Met Van Mill in de middag” de jeugddijkgraven van Nederland, CultuurLocaal & Harmonievereniging over ‘t Trefpunt en Zomervakantieprogramma Het Kruispunt voor jeugd- en jongeren.

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Vandaag in ‘Met van Mill door de middag’ van 15.00 tot 17.00 uur: Judith Meurs en Mick de Kruijf -ze zijn de nieuwe jeugddijkgraven van Nederland- en heemraad educatie Leo Stehouwer, Voorzitter CultuurLokaal Ard Kramer en bestuurslid Harmonievereniging Gijs Maris, Jacoline de Heer van De Bibliotheek Aanzet & Het Kruispunt en jongerenwerker van KijkopWelzijn Kayleigh Boling en Arco van der Lee van de Schakel over het laatste nieuws. 

Dinsdag 30 juni zijn de jeugdbestuurders van Waterschap Hollandse Delta Judith Meurs en Mick de Kruijff uit Barendrecht geïnstalleerd tot jeugddijkgraven van Nederland. Samen hopen ze veel te kunnen bereiken. In 2009 is het jeugdwaterschapsbestuur opgericht met als doel jongeren meer te betrekken bij het waterschapswerk. Judith en Mick zijn de elfde jeugddijkgraaf van Nederland. Zij vertellen ons wat dit nu precies betekent en wat zij van plan zijn. Heemraad educatie Leo Stehouwer is onder meer te gast om te vertellen over hoe trots hij op hen is en het belang van betrokkenheid van jeugd bij het Waterschap. 

De raad vergaderde dinsdag over de toekomst van De Baerne en ’t Trefpunt. De twee gebouwen worden gebruikt voor een groot aantal instellingen. In deze vergadering heeft de raad zelf een een amendement ingediend en aangenomen waarin staat dat ‘t Trefpunt kan worden gesloopt. Huisvesting in het pand Edudelta aan de Dierensteinweg wordt onderzocht. Voorzitter Ard Kramer van CultuurLocaal en bestuurslid Gijs Maris van de Harmonievereniging zijn te gast en geven hun reactie. Ze hadden de raad in een brief verzocht om ‘t Trefpunt en De Baerne niet te slopen. Deze culturele organisaties willen in het centrum blijven.  

Zoals elke vrijdag is Arco van der Lee van de Schakel te gast. Hij gaat ons het laatste nieuws uit Barendrecht geven. Wat speelt er nu?
Wat is hem het meest opgevallen de afgelopen week? 

De zomervakantie komt eraan en dat betekent dat het zomervakantieprogramma voor jongeren in Barendrecht bekend wordt gemaakt! Jacoline de Heer van de Bibliotheek Aanzet & Het Kruispunt, namens de partners van het Kruispunt en Kayleigh Bolink, jongerenwerker bij Kijk op Welzijn gaan de hoogtepunten van het zomervakantieprogramma toelichten in de uitzending. Wil je weten wat er te doen is deze zomer in Barendrecht? Luister dan vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur. 

Terugluisteren uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill