Van Pasen naar Hemelvaart in Hart voor Barendrecht


Voorganger Joseph Matheka Munyasya en zijn vrouw
Voorganger Joseph Matheka Munyasya en zijn vrouw

Op dinsdag 14 april zijn Joseph Matheka Munyasya en zijn vrouw Ria te gast in Hart voor Barendrecht.

Joseph Matheka Munyasya is voorganger van de  WaterPortW4C gemeente in Carnisselande. Hij komt uit Kenia, waar hij ook voorganger was. Maar sinds een paar jaar wonen zij in Nederland. Met hem gaat Hart voor Barendrecht in gesprek over de periode in het kerkelijk jaar tussen Pasen en Hemelvaart.

Na de opstanding van Jezus -wat we met Pasen vieren- verschijnt Jezus aan de discipelen.  Wat gebeurt er dan allemaal? Hoe vaak verschijnt de Here Jezus aan de mensen in Israël na Zijn opstanding? Wat gebeurt er in die 40 dagen met Hem en met zijn discipelen en de mensen om hen heen? Wat lezen we daarover in de Bijbel?

Met Joseph Matheka Munyasya gaat Hart voor Barendrecht in gesprek over zijn ervaringen op weg naar Hemelvaart. En hoe ervaart hij het gemeentezijn in coronatijd?

Wat leert hij van het op afstand omgaan met anderen? En hoe kijkt hij vooruit naar Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei? Hoe gaat hij om met de twijfels en de zorgen van zichzelf en die ander? Wat drijft hem en wat leert hij van deze geheel nieuwe situatie? Wat betekent het gebed juist in deze coronatijd?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.