Succesvol kerstontbijt in Het Kruispunt voor verbinding kinderen en ouderen

Succesvol kerstontbijt in Het Kruispunt
Succesvol kerstontbijt in Het Kruispunt

BARENDRECHT -Op woensdagochtend 18 december organiseerde Het Kruispunt in Barendrecht het eerste ‘Kind-Verbindt-Ontbijt’. Een nieuw initiatief waarbij kinderen samen met ouderen ontbijten in dé culturele hotspot van Barendrecht. Het Kruispunt staat voor verbinding tussen doelgroepen en deze activiteit sluit hier moeiteloos bij aan. Kerst is hét uitgelezen moment om hier aandacht aan te besteden.

Middels dit kerstontbijt werden er twee doelgroepen, ongeveer 65 ouderen en 30 kinderen (groep 5 van CBS Smitshoek), met elkaar in verbinding gebracht en een ochtend bezorgd om niet snel te vergeten. Tijdens het ontbijt gingen de kinderen en de ouderen in gesprek aan de hand van tafelvragen. Zo werd er onder andere besproken wat iemands lievelingsfilm is en welke superkracht je graag zou willen hebben, maar er werd ook gesproken over kerst en tradities. De ochtend werd geopend door wethouder Tanja de Jonge en kinderburgemeester Maas van der Graaf. Ellen Dekker verzorgde de muzikale omlijsting met prachtige kerstnummers.

Het ontbijt werd mogelijk gemaakt door Het Kruispunt in samenwerking met diverse winkeliers van de Middenbaan, de winkelstraat waar Het Kruispunt is gevestigd. De  winkeliers die hun bijdrage graag wilden leveren zijn: ZegMaarMar, Droogendijk, La Fresko, Natuurlijk Thuis, Surprise, Weijpoort, The Read Shop, Bussing Albert Heijn Middenbaan en Ron Hoppema Oliebollen.

Het Kruispunt hoopt dit initiatief vaker te kunnen organiseren. Het programmeerteam van Het Kruispunt vertelt: “Het Kruispunt is dé plek voor iedereen uit Barendrecht en omgeving. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt hier. Wij stimuleren op deze manier dat ouderen van jongeren kunnen leren en andersom. Het Kruispunt is een plek om elkaar te ontmoeten en wij hopen middels dit ontbijt daar ons steentje aan bij te kunnen dragen.”

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Digitaal Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt. Meer informatie op www.hetkruispunt.nl.