Startzondag live op Exxact Barendrecht

Startzondag op Exxact Barendrecht
Startzondag op Exxact Barendrecht
Startzondag op Exxact Barendrecht
Startzondag op Exxact Barendrecht

Tijdens de gezamenlijke Startzondag op 9 september gaat het HarmonieOrkest van Harmonievereniging Barendrecht de samenzang begeleiden en diverse werken ten gehore brengen. Deze viering begint om 10.30 uur en wordt in Sporthal de Driesprong gehouden. Met de Startzondag vieren de Augustinusparochie, Bethelkerk, Carnisse Haven, Dorpskerk en Triomfatorkerk gezamenlijk de start van het nieuwe activiteitenseizoen. Tijdens deze oecumenische viering gaan pastor Ton Halin en ds. Bert de Wit voor. Het thema is ‘Inspiratie over de grenzen heen’. Middels gefilmde interviews vertellen drie bekende en actieve Barendrechters vanuit welke drive zij dingen doen. De opbrengst van de collecte gaat naar Stichting Voedselbank Barendrecht. Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5 is er kindernevendienst. Voor de jongste kinderen is er oppas.

Na afloop van de viering is er thee en koffie bij de informatiemarkt. Op deze markt presenteren werkgroepen en commissies van participerende kerken hun programma voor het seizoen 2017-2018. De startzondag wordt tussen 09.00 en 12.00 uur live uitgezonden bij Exxact Barendrecht; FM 106.4MHz in de ether, 105.9 op de kabel in Barendrecht en Heerjansdam en op www.exxact.nl.
Op zondag 9 september worden er geen diensten gehouden in de Augustinuskerk, Carnisse Haven, Dorpskerk en Triomfatorkerk.

HarmonieOrkest
Het HarmonieOrkest van Harmonievereniging Barendrecht luistert dit jaar de startzondag op met muzikale begeleiding. Het 52 koppen tellende orkest zal, naast de begeleiding van de gezangen, een aantal werken ten gehore brengen. Het Harmonieorkest zal de bezoekers verrassen met een diversiteit aan wereldse invloeden. Het HarmonieOrkest staat onder leiding van Frank Hendriks. Het HarmonieOrkest bestaat uit gevorderde muzikanten (niveau B-examen). Jaarlijks speelt het orkest op het verenigingfestival Muziek Centraal. Het orkest neemt regelmatig deel aan verschillende festivals. Op uitnodiging speelt het orkest ook bij plaatselijke en regionale festiviteiten. Op 4 mei verzorgen zij de muziek bij het defilé voor de gevallenen uit de oorlog.
Bijna alle  instrumenten van de harmoniebezetting zijn in dit orkest vertegenwoordigd.

Afbeelding: PKN Barendrecht