Sportcomplexx: Barendrecht tegen de koploper, Smitshoek tegen Capelle

Iedere vrijdag brengt Exxact een voorbeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld gaan worden bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht speelt zaterdag tegen de koploper van de Tweede Divisie. AFC is die middag de tegenstander.

Vorig seizoen stond AFC lange tijd op een rechtstreekse degradatieplaats, maar in de derde periode volgde een knappe wederopstanding. Daardoor handhaafde AFC zich uiteindelijk zonder problemen en werd zelfs de derde periode nog in de wacht gesleept. Dat tempo heeft AFC in het nieuwe seizoen opnieuw te pakken: onder leiding van de tweelingbroers Yordi en Kenny Teijsse veroverde AFC zaterdag de eerste periode in de Tweede Divisie. De Amsterdammers zijn lijstaanvoerder en scoorden dit seizoen al 37 keer, het meest van alle ploegen in de Tweede Divisie.

Barendrecht moet daar helaas minder indrukwekkende cijfers tegenover zetten: ze zijn met veertien doelpunten zelfs de minst scorende ploeg van de Tweede Divisie. Trainer Albert van der Dussen heeft te maken met een aantal hardnekkige blessuregevallen en mist zaterdag ook drie spelers vanwege een schorsing. Emilio Samsey zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit na zijn rode kaart tegen FC Lienden, Yarick Dorst mist nog twee duels nadat hij tegen FC Lienden eveneens een rode kaart kreeg en Danny Monster ontbreekt zaterdag tegen AFC na zijn vijfde gele prent van het seizoen. Van der Dussen kan gelukkig wel weer beschikken over verdediger Jeffrey Aarts, die juist terugkeert van een schorsing.

De wedstrijd start om 14.30 uur.

VV Heerjansdam
Heerjansdam zal aanstaande zaterdag thuis een wedstrijd spelen tegen Sportlust ’46. Dit kan een mooie wedstrijd worden. Dit is omdat Heerjansdam op de vijfde plek staat in de ranglijst met veertien punten en Sportlust ’46 staat tweede met negentien punten. Heerjansdam zal moeten winnen om het gat met de top kleiner te maken.

De wedstrijd start om 14.30 uur.

VV Smitshoek
Zaterdag speelt Smitshoek een belangrijke uitwedstrijd tegen VV Capelle op sportpark ’t Slot te Capelle aan den IJssel. Gezien de stand in de competitie kunnen we wel spreken van een zes-punten wedstrijd. Capelle op plaats dertiende, staat met dertien punten net een punt onder Smitshoek die we terug zien op de elfde plaats. De komende wedstrijd is dus voor Smitshoek een mooie gelegenheid om verder afstand te nemen van Capelle. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd, maar met de benodigde inzet en aanwezige kwaliteit moet het mogelijk zijn om een mooi resultaat neer te zetten.

De wedstrijd start om 14.00 uur.

 

(Bronnen: VV Smitshoek, BVV Barendrecht, VV Heerjansdam)


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.