Roparunradio Special

Roparunradio-special tijdens Roparun bij Exxact Barendrecht
Roparunradio Special bij Exxact Barendrecht

Woensdag 29 mei vanaf 19.00 tot 21.00 uur stond Roparunradio centraal in een live uitzending via Exxact Barendrecht. Sebastiaan van Mill ging in gesprek met de bedenker, oud-radiomedewerkers en huidige radiomedewerkers van Roparunradio. Te gast waren o.a. John ten Katen, Edwin Meertens, Hans van Hengel, Mireille de Leeuw, René Toonen, Jim Friederich en medewerkers van Exxact Barendrecht.

De deelnemers van de Roparunradio Special

Hoe is Roparunradio ontstaan? Wie zijn hierbij betrokken (geweest)? Hoe wordt Roparunradio mogelijk gemaakt? Waarom zijn de medewerkers hierbij betrokken (geweest)? Wat is er in de loop van de jaren veranderd en hoe kijken zij er op terug? Wat is het laatste nieuws?

De Ropanrun is een jaarlijkse estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam waarbij in teamverband geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Het motto is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Dit jaar start de 28e editie.

In Barendrecht komen de beide routes op maandag 10 juni bij elkaar om gezamenlijk de laatste 13 kilometer tot de finish op de Binnenrotte te volbrengen.

Roparun doorkomst Barendrecht

Roparunradio bestaat bijna net zolang als de Roparun. In 1993 werden via RANO Ziekenomroep flitsen uitgezonden vanaf het parcours. In de afgelopen jaren is Roparunradio uitgegroeid tot een 73 uur durende megaproductie in samenwerking met diverse lokale omroepen met live uitzendingen vanuit o.a. de studio in Het Kruispunt. De zender is het enige officiële radio- en televisiekanaal van Stichting Roparun.

Techniek vanuit de reportagewagen

Roparunradio wil de verbinding zijn tussen de teams en de thuisblijvers. De uitzendingen bevatten leuke muziek, interviews, live verslag, informatie over de teams, de goede doelen en de run zelf. Dit jaar is Roparunradio te beluisteren vanaf vrijdagavond 7 juni om 19.00 uur tot maandag 10 juni om 20.00 uur op Exxact Barendrecht via 106.4 FM of in heel Nederland via streaming of digitale radio (DAB+).

Deze Roparun Special was woensdag 29 mei te beluisteren tussen 19.00 en 21.00 uur op 106.4 FM, 105.9 FM (kabel), Ziggo Digitaal (kanaal 329 of 36), RadioNed, TuneIn en livestream van Exxact Barendrecht.

De techniek van deze Roparun-special via Exxact Barendrecht was in handen van Frits Schoenmaker.