Nacht zonder Dak en Woord en Daad in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 2 oktober zijn een aantal jongeren die in Barendrecht de ‘nacht zonder dak’ organiseren te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

De organisatie van ‘nacht zonder dak’ is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Tear en wordt in Barendrecht door jongeren uit verschillende kerken gepromoot. In de nacht van 5 op 6 oktober verandert een gedeelte van de Oude Maas in een krottenwijk, waar jongeren vanaf 12 jaar in een zelfgebouwde hut van karton en plastic slapen en zich hiervoor laten sponsoren. Het opgehaalde geld gaat naar projecten voor straatkinderen in India, Kenia en Bolivia. Met de jongeren praten we door hoe je zo’n nacht organiseert en wat er allemaal bij komt kijken.

Verder spreken we  in deze uitzending met Ronald Brouw omdat het Woord en Daad Comité

40 jaar bestaat. Dit jubileum wordt op 13 oktober gevierd met een zangavond in de Christelijk Gereformeerde kerk aan de Voordijk. Een jeugdkoor, meisjeskoor en een mannenensemble omlijsten deze zangavond. Met Ronald Brouw praten we door over het 40-jarig jubileum van het Woord en Daad Comité en deze avond. De opbrengst van de collecte gaat naar een nieuw jongerenproject in Ethiopië. Wat houdt dit jongerenproject in? En wat is de motivatie van de vrijwilligers die zich al 40 jaar inzetten om projecten in ontwikkelingslanden te steunen?

 


Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie de website.