Nabeschouwing: BVV met winst uit de winterstop

BVV tribune
BVV tribune

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht is de tweede seizoenshelft begonnen met een belangrijke overwinning. Jong Almere City werd op sportpark De Bongerd met 1-0 verslagen, waardoor de rood/witten de degradatiezone nog voorblijven.

Alle ogen op sportpark De Bongerd waren zaterdagmiddag gericht op trainer Jack van den Berg. De oefenmeester stond eerder negen jaar aan het roer van het Barendrechtse vlaggenschip en keerde in de winterstop na drieënhalf jaar terug bij de club uit zijn woonplaats.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was na vier minuten voor Bas Mourits, die de bal op de borst aannam maar daarna geen kracht in zijn schot kon leggen.  De beloften uit Almere kregen daarna weliswaar de beste mogelijkheden op een treffer, maar over het algemeen ging de wedstrijd in de eerste helft gelijkop.

Na de rust kwam Barendrecht sterker uit de kleedkamer en hadden de rood/witten al na enkele minuten het geluk aan hun zijde. Ze kregen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Yarick Dorst, die eerder al uit een vrije trap had gescoord tegen Jong Sparta, verprutste de vrije trap in eerste instantie door de bal in de muur te schieten, maar in de rebound schoot hij de bal hard en laag langs de Almere City-goalie (1-0). De openingstreffer zorgde voor ontlading bij Barendrecht, dat de sterke opening na rust direct beloond zag met een doelpunt.

De voorsprong gaf de rood/witten vertrouwen, want ineens was Barendrecht de bovenliggende partij. De thuisploeg zette de gasten uit Almere onder druk en probeerden het overwicht ook om te zetten in een tweede doelpunt. Dit gebeurde helaas niet.

Doordat een tweede treffer uitbleef, hield ook Jong Almere City zicht op een resultaat. Tien minuten voor tijd zorgde gefrommel in de Barendrecht-defensie ineens voor twee forse kansen voor de Flevolanders, maar dankzij sterk herstel van de Barendrecht-verdedigers kon er niet worden afgevuurd op het Barendrecht-doel. Na drie minuten extra tijd floot de prima leidende scheidsrechter Voncken voor het laatst, waardoor een opgelucht Barendrecht drie belangrijke punten kon bijschrijven en trainer Jack van den Berg bij zijn rentree op De Bongerd direct een overwinning boekte.

 

 

Bron: BVV Barendrecht


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. Presentatoren Remi van Trigt brengt het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. De techniek is in handen van Frits Schoenmaker. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.