Nabeschouwing: Barendrecht sleept gelijkspel met 9 man over de streep

Delano a Cohen in actie
Delano a Cohen in actie

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht bleef zaterdag in opnieuw een bewogen partij met negen man overeind tegen FC Lienden. Het werd op De Bongerd uiteindelijk 1-1. Na de rust kregen Emilio Samsey en Yarick Dorst een rode kaart, een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Emilio Samsey, spelend tegen zijn voormalige club, stoomde op over rechts, zette voor en daar stond wie anders als Donny Navajas Sanchez die binnen tikte, 1-0.

Vlak na rust moest Samsey na een overtreding met een rode kaart van het veld. Barendrecht moest met nog circa 40 minuten te gaan met tien man verder. Halverwege de tweede helft kreeg Barendrecht opnieuw rood van scheidsrechter Robin Hensgens. Nu ontving Yarick Dorst na een onderbreking het beruchte kartonnetje. Barendrecht stond zo met negen man, met nog zeker 20 minuten op de klok.

De druk van Lienden nam verder toe. Barendrecht moest zich beperken tot tegen houden. Dat lukte aardig en even, maar een kwartier voor tijd werd het toch gelijk, 1-1 door Michiel Hemmen.

In de slotfase bleef de thuisploeg overeind, onder meer dankzij een redding van Van der Ploeg. Barendrecht kon zo FC Lienden op de ranglijst onder zich houden. De rode kaarten betekenen wel dat de rood-witten de komende weken nog lastiger in de mensen zullen zitten.

VV Heerjansdam
Heerjansdam speelde bij het hooggeplaatste Montfoort en verloor, geheel onnodig, met 3-2. En daar zaten best wel ’haken en ogen’ aan. Want was de 0-1 van Ronald Ouwens (12e minuut) wel buitenspel? En was het even later geen handsbal in het strafschopgebied van Montfoort? Dat wel erg makkelijk door arbiter van Dee met een simpel handgebaar werd afgedaan van: doorspelen. En waarom doelman Mats van Essen slechts met geel werd bestraft, i.p.v. rood, toen hij bij de 2-2 Youri van Noort torpedeerde, zal wel een raadsel blijven. Geluk dus voor Montfoort, dat al snel weer op voorsprong kwam. Don Mimpen kopte na een vrije trap de 3-2 achter keeper Sander Schreuder.

Tien minuten voor tijd liep bij Heerjansdam Richard Clement tegen zijn tweede gele kaart (dus rood) op. Toch wilden de tien Heerjansdammers zich niet neerleggen bij die achterstand en zorgden regelmatig voor paniek in de achterhoede van Montfoort. En die ploeg ontsnapte in de blessuretijd zelfs nog aan de gelijkmaker. Jelmer Nugteren dook na een voorzet van Ouwens (93e minuut) voor van Essen op en die kwam met de schrik vrij dat de middenvelder de bal tegen hem op schoot.

VV Smitshoek
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd van Smitshoek tegen XerxesDZB op het programma. Een na het puntverlies tegen Volendam een hele belangrijke wedstrijd. De 3 punten moesten mee naar Barendrecht.

Het eerste doelpunt viel in de tweede helft. Jochem van den Biggelaar kreeg de bal teruggelegd door Joey Klein. Zijn schot leek echte kracht te missen, maar werd aangeraakt onderweg, waardoor de 0-1 het doel in rolde. XerxesDZB moest met deze achterstand ook wat gaan doen, waardoor de wedstrijd een stuk interessanter werd.

De druk die XerxesDZB gaf resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden. Zo kreeg de ploeg een kwartier voor tijd een corner die door Denzel Medar hard binnengekopt werd: 1-1. Smitshoek kon opnieuw beginnen. Dat deden de oranjehemden heel effectief. 4 minuten later stond via Sean Verburg de 1-2 op de borden. Hij reageerde alert door snel weg te lopen bij een vrije trap en de 16 in te lopen. Zijn schot werd van richting veranderd en ging zo weer met enig fortuin binnen.

Door deze winst heeft Smitshoek meer afstand genomen van de onderste 3 plaatsen. Met 13 punten staat de ploeg nu keurig in de middenmoot die loopt van de 3e plaats met 17 punten tot en met plek 13 met 10 punten.

 

Bronnen: BVV Barendrecht, VV Smitshoek, VV Heerjansdam


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur