Nabeschouwing: Barendrecht kansloos, Smitshoek enige winnaar

BVV Barendrecht verliest (bron: BVV Barendrecht)
BVV Barendrecht verliest (bron: BVV Barendrecht)

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht heeft zaterdag geen moment kunnen imponeren in de eerste Rijnmond-derby van het seizoen. In Maassluis gingen de rood/witten kansloos onderuit (3-0). Daardoor wacht Barendrecht nog altijd op de eerste (doel)punten in een uitwedstrijd.

Onder herfstachtige omstandigheden ging het al na drie minuten mis bij Barendrecht. Delano a Cohen kaatste verkeerd terug op Max van Dijk, waardoor Daan Blij de bal kon oppikken. Via een één-twee kreeg Blij de bal zelf terug om in het lege doel te schieten (1-0). Barendrecht moest dus direct in de achtervolging en kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker. Na een steekbal van Emilio Samsey stuitte Donny Navajas Sanches echter op Excelsior-keeper Van Leeuwen.

In een duel dat bol stond van de slordigheden en kleine overtredingen, was Barendrecht na een half uur toch ineens weer een keer gevaarlijk. Excelsior Maassluis bleef echter de betere ploeg en zag dat tien minuten voor rust beloond worden met de 2-0. Iets na het uur in de tweede helft was de wedstrijd definitief gespeeld toen het 3-0 werd: oud-Barendrechter Stephan Kruithof krulde een vrije trap langs de muur. De thuisploeg kreeg zelfs nog een paar kansen om de Rijnmond-derby met grotere cijfers te winnen, maar toonde zich genadig voor een matig Barendrecht dat geen moment aanspraak maakte op een goed resultaat. Daardoor wachten de rood/witten ook na hun derde uitwedstrijd nog steeds op de eerste (doel)punten.

VV Heerjansdam
Heerjansdam begon zaterdag in de eerste klasse niet goed door uit met 3-2 van WNC te verliezen. De Heerjansdammers kwamen al vroeg op 0-1 te staan door een goal van Justin Snijders. Tien minuten later werd het door Joël Sanaky gelijk: 1-1. Daarna maakte Bram Nijhoff van WNC met een kopbal de volgende doelpunt (2-1) en een half uur later werd het zelfs 3-1 na ene goal van Luuk Uitman. Na de rust kwam de spanning terug na een gescoorde penalty van Koen Botterhuis, 3-2. Heerjansdam wilde wel, maar na een goede laatste fase werd er helaas niet meer gescoord.

VV Smitshoek
Smitshoek heeft als enige van de drie clubs een goede wedstrijd gespeeld. Zij wonnen thuis met 3-1 tegen Rijnvogels. De Katwijkers waren niet al te best begonnen aan de wedstrijd. Door slecht verdedigen werd het al snel 2-0 voor de spelers van Smitshoek. De wedstrijd kreeg nog spanning toen Rijnvogels de 2-1 maakte. Maar na een sublieme vrije trap in de verre hoek van Jurien Reinata waren de drie punten in de pocket.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.