Nabeschouwing: Barendrecht doorbreekt nederlaagreeks, Smitshoek verliest

BVV - GVVV
BVV – GVVV

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht heeft de negatieve reeks van nederlagen weten te doorbreken. Op het eigen sportpark De Bongerd werd het zaterdag tegen GVVV 1-1. Na een matige eerste helft was het na de rust een stuk beter. In een boeiende tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden om tot winst te komen. Het gelijkspel leek na afloop een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

In de beginfase had GVVV de overhand, de twee Barendrecht-aanvallers kwamen nauwelijks los van hun bewaking. De Veenendalers hadden het meeste de bal. Dat leidde na een klein half uur tot een treffer. Spits Jeremy de Graaf prikte een voorzet vanaf links binnen, 0-1. Daarna waren er meer kansen voor GVVV. Invaller Wout Blasman en weer De Graaf misten voor het doel van Barendrecht. Roy Terschegget mikte net naast. De rood-witten mochten blij zijn dat het bij rust nog maar 0-1 was.

Maar in de tweede helft – naar de kantine toe! – ging het ineens een stuk beter. Rowendley Martijn kwam erbij als derde aanvaller. Hij verving Ilyas Oulal-Ali. De invaller zorgde direct voor het eerste gevaar. Een solo van hem werd door Anthony Biekman gemist. Maar na vijf minuten was het wel raak. Een aanval via Delano a Cohen en Biekman kwam bij Donny Navajas Sanchez die vanaf zestien meter hard raak knalde, 1-1.

In de slotfase kreeg GVVV nog een paar mogelijkheden, maar Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg toonde zich een betrouwbare sluitpost. In de extra tijd tikte hij nog knap een poeier uit de kruising, waarmee hij een nederlaag voorkwam. Maar aan de overkant ontsnapte ook GVVV toen Rowendley Martijn tegen de paal schoot. Zo bleef het na een boeiende tweede helft 1-1.

VV Heerjansdam
De Heerjansdammers hebben afgelopen weekend niet gespeeld. Aankomende zaterdag nemen zij het op tegen Geinoord Nieuwegein.

VV Smitshoek
Smitshoek trad zaterdagavond om 18.00 uur aan tegen Jong Den Bosch dat zijn thuiswedstrijden afwerkt in het bekende stadion De Vliert. Het was de eerste keer dat de beide elftallen in competitieverband uitkwamen, omdat Jong Den Bosch voorheen in de zondagcompetitie speelde.

In de eerste helft stonden de Smitshoekers goed geposteerd, lieten Jong Den Bosch het spel maken, maar door de trage balsnelheid waren er weinig doelgerichte acties en kwam Smitshoek niet echt in de problemen. Smitshoek had een paar kansjes met de beste mogelijkheid voor Alex Rekondie die net een voet tekort kwam om de bal in te tikken.
De tweede helft kende een heel ander beeld, waarbij Jong Den Bosch getergd uit de catacomben was gekomen. Smitshoek werd direct vastgezet op eigen helft, Jong Den Bosch speelde de bal goed rond maar vooralsnog gingen de meeste schoten hoog over het doel van Mike van de Wijngaart. Het duurde nog tot de 72e minuut voordat de 1e goal viel: een flankbal van rechts ging in de richting van spits Jort van de Sande die slim Thijs Oomsen een duwtje in de rug gaf en vervolgens met een magistrale omhaal de bal hoog in de touwen schoot. Smitshoek moest het hebben van incidentele uitvallen waarbij Alex Rekondie wel twee maal alleen voor keeper Mats Deijl kwam, maar die redde beide keren bekwaam. In een overtal situatie wist Jong Den Bosch in de 88e minuut via de benen van Lorenzo Braaf de 2-0 aan te tekenen. Wie dacht dat de wedstrijd gestreden was, veerde op toen invaller Mitchell Abdul een voorzet van Rekondie bij de tweede paal inkopte. Smitshoek putte moed maar moest het hoofd toch buigen toen in de 92e minuut Jort van de Sande zijn tweede treffer inschoot.

Al met al heeft Smitshoek een prima wedstrijd op de mat gelegd, maar kon het niet opboksen tegen het kwaliteitsverschil van de Bosschenaren.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.