Met 11 graden Celsius vandaag veel kouder dan zondag

Vandaag zijn er in de vroege ochtend uitgestrekte wolkenvelden, maar sporadisch kan in de vroege ochtend de zon er even doorheen prikken. Er ontstaan later in de ochtend veel stapelwolken, tussen de stapelwolken door schijnt de zon. In de middag blijft het zo goed als zeker droog en vooral in Barendrecht schijnt nu en dan de zon. Aan het eind van de middag worden de opklaringen breder en zijn de zonnige perioden van langere duur. Met 11 graden Celsius is het veel kouder dan zondag. Daarbij waait een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vanavond is het wisselend bewolkt en in de nacht naar dinsdag is het vrijwel onbewolkt bij een afzwakkende wind. De nacht verloopt behoorlijk koud met circa 3 graden Celsius in het Rijnmond-gebied. Aan de grond liggen de temperaturen rond het vriespunt. De kans op mistvorming is zeer klein. De noordwestenwind is (zeer) zwak windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Dinsdag blijft het droog met stapelwolken en zijn er in Barendrecht ook zonnige perioden. Het wordt 11 of 12 graden Celsius in onze regio. De westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig van kracht, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Woensdag waait er een vrij krachtige westenwind (5 Beaufort) en zijn er windvlagen mogelijk tot 50 km./uur! De temperatuur haalt met moeite een maximum 11 graden Celsius. Het is geheel bewolkt in Barendrecht. Er kunnen enkele lichte regenbuien vallen in de namiddag en avond.

Donderdag is het wisselend bewolkt bij een matige noordwestenwind (windkracht 3 tot 4 Beaufort). De kans op een lichte regenbui is niet geheel uitgesloten. In de avond passeert een rug van hoge druk, waardoor het tijdelijk breed opklaart in het Rijnmond-gebied en er een vrij koude nacht volgt. De temperatuur bereikt een maximum van 10 graden Celsius!