Maandag in “Met Van Mill door de Middag” over fotografie, boeken en webcam examens

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur is het weer tijd voor een nieuwe “Met Van Mill door de middag”. In deze uitzending sta jij als luisteraar centraal! Wij vragen ons af wat jou op dit moment bezig houdt.
Heb je misschien nieuwe hobby’s ontdekt, of juist oude hobby’s opnieuw gevonden? Een leuke film gezien of wil je iets leuks vertellen? Iemand blij maken met een verzoekje? Het kan allemaal!

Bel naar de studio op 0180 62 11 12 of stuur een WhatsAppje via hetzelfde nummer naar de studio. Een WhatsApp audiobericht kunnen we nu ook afspelen in de uitzending. Verder hebben wij natuurlijk ook weer leuke gasten. Mark Snoek van The Read Shop op de Middenbaan. Florian Pronk, een student aan de Universiteit van Tilburg, hij is bezorgd over het afnemen van examens door online proctoring. En Daphne Plaizier, een jonge ondernemer en fotografe, zij ontdekt de wereld om haar heen door er anders naar te kijken. 

Nu is het belangrijker dan ooit om lokaal te gaan kopen en minder online te bestellen. Mark Snoek van The Read Shop op de Middenbaan staat hier helemaal achter. In zijn boekwinkel kan je aankopen doen op een veilige afstand. Net als in alle andere winkels op de Middenbaan. Blijf lokaal kopen en samen komen we door de crisis heen.

Florian Pronk studeert aan de Universiteit van Tilburg en is bezorgd over het afnemen van examens door online proctoring. Tilburg Universiteit maakte vorige week donderdag aan haar studenten bekend dat tentamens voor de verdere looptijd van het studiejaar worden afgenomen met Proctorio. Dit is een systeem waarbij de student thuis met behulp van de webcam wordt gemonitord, waarbij het programma door algoritmes bepaalt of de student fraude pleegt. Veel studenten, waaronder Florian, zijn het niet eens met deze manier van toetsen. Hij legt in de uitzending uit waarom.

Daphne Plaizier is een jonge ondernemer en houdt zich veel met fotografie bezig. Door het maken van lokale foto’s ontdekt ze haar directe leefomgeving opnieuw. Er is zo veel te zien waar je normaal gesproken langs loopt omdat het normaal is geworden. Nu reizen niet meer mag, kan je wel in je eigen omgeving op ontdekkingstocht  gaan. Hierdoor vallen er opeens veel meer dingen op dan voorheen.

Verzoeknummer:
Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of WhatsApp naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.