Klaas Orsel (EVB) en Jilles van der Stoep (CDA) in Gemeenteloket

Donderdagavond 14 juni zijn de recent vertrokken gemeenteraadsleden Klaas Orsel (EVB) en Jilles van der Stoep (CDA) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Zij blikken terug op hun afgelopen raadsperiode.

Klaas Orsel (links) en Jilles van der Stoep

Klaas Orsel (80) was in het verleden raadslid en wethouder voor de VVD, maar was in 2014 medeoprichter van Echt voor Barendrecht (EVB). Namens de EVB was hij fractievoorzitter in de raadsperiode 2014 – 2018. Hij was tevens nestor van de raad. Hij nam onder meer het initiatief voor de Veteranendag in Barendrecht.

Jilles van der Stoep (62) is 7,5 gemeenteraadslid geweest voor het CDA. Hij was woordvoerder voor zaken als de decentralisaties, Wmo, minimabeleid en de Participatiewet. Met Peter Luijendijk heeft hij in 2016 de formatiebesprekingen gedaan die hebben geleid tot de huidige coalitie EVB, CDA en SGP/ChristenUnie. Van der Stoep is tevens fractievoorzitter en fractiesecretaris geweest.

Hoe hebben Klaas Orsel en Jilles van der Stoep de afgelopen periode als raadslid ervaren en hoe kijken zij terug op hun politieke loopbaan? Wat waren voor hen hoogte- of dieptepunten en wat geven zij de nieuwe raad mee?

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket.