Estafette in Hart voor Barendrecht

Estafette Kledingbank Uniek en B. Uitdaging
Estafette Kledingbank Uniek en B. Uitdaging

Op dinsdag 10 december zijn Ariane Verdoorn en Niko Pjetri van Kledingbank Uniek en Lisette van de Berm en Peter van de Herik van Stichting Altijd Feest te gast in Hart voor Barendrecht.

Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan Altijd Feest. Lisette van de Berm is de  initiatiefnemer van Stichting Altijd Feest en Peter van de Herik is onbezoldigd voorzitter van de stichting, die in augustus 2014 is opgericht. Stichting Altijd Feest maakt het mogelijk om kinderen van ouders die onder het sociaal minimum leven een geheel kosteloos verjaardagsfeestje aan te bieden. Wist u… dat 3,7 % van de kinderen in Barendrecht onder de armoedegrens leven? Dat er in elke klas gemiddeld 2 a 3 arme kinderen zitten? En deze kinderen kunnen meestal geen kinderfeestje geven. Maar met Stichting Altijd Feest krijgen kinderen vanaf 5 tot 12 jaar met 5 vriendjes een verjaardagsfeestje aangeboden. Niet alle gezinnen uit de doelgroep zijn bekend bij de Stichting. De gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank krijgen regelmatig een folder mee van de stichting. Er zijn veel sponsors nodig via bedrijven en instanties om dit initiatief gestalte te geven. Dankzij vrijwilligers worden veel kinderen leed bespaard omdat zij – net als hun klasgenootjes – een geweldig kinderfeestje kunnen vieren op hun verjaardag.  Kledingbank Uniek en Altijd Feest gaan met elkaar in gesprek en wat leren zij van elkaar?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.