Estafette in Hart voor Barendrecht


Logo Hart voor Barendrecht
Logo Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 4 februari zijn Sarine Barkmeijer en Anneke Westerkamp van Stichting PiPa en Jasper en Erna Noordijk van Stichting De Zorgnijverij te gast in Hart voor Barendrecht.

Het stokje van de estafette wordt doorgegeven aan Stichting De Zorgnijverij. Zij voorzien in diverse vormen van begeleiding, zoals de dagbesteding aan jeugd en jongvolwassenen met een (licht)verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. De Zorgnijverij is er van overtuigd dat acceptatie en vertrouwen de basis legt in het leven van ieder individu. Vanuit die basis willen zij bereiken dat de tijd die de cliënten bij hen doorbrengen een positieve invloed heeft op hun ontwikkeling. Naast de dagbesteding voor jongvolwassenen begeleiden zij kinderen en tieners op de afdeling Kidzcare, de buitenschoolse begeleiding. Ook in de vakantie kan deze begeleiding plaatsvinden. En broers en zussen en ouderbegeleiding ontbreekt niet in deze organisatie die in mei 2015 is opgericht.

In de woonboerderij van Stichting PiPa, die in 2014 is opgericht wonen de beheerders met hun gezin en is er plaats om kinderen en jongvolwassenen onderdak en zorg te bieden, die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De Barendrechtse gemeenschap staat rondom dit gezin, daar er vele projecten de afgelopen jaren zijn geweest om deze plek steeds een beetje mooier te maken. Het grote perceel met een boomgaard, een groentetuin en een aantal dieren geven de kinderen voldoening, omdat zij meehelpen met de verzorging. De Zorgnijverij en PiPa gaan met elkaar in gesprek en vertellen wat hen drijft en wat leren zij van elkaar?

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.