Dit weekend in Theater het Kruispunt: Thomas Acda en Tineke Schouten

Foto: Koos Breukel
Foto: Koos Breukel

Vrijdag 20.15 uur: Motel – Thomas Acda
Het idee van een solovoorstelling broeit al sinds de beëindiging van het succesvolle duo Acda en de Munnik. Maar eerst regisseerde Thomas twee films, schreef hij een boek en de liedteksten en muziek voor de musical De Marathon en vervulde het afgelopen theaterseizoen de hoofdrol in de met sterren overladen musical Fiddler on the roof. Hij ontving voor beide musicals een musical award waaronder die voor de beste acteerprestatie.

Motel is een muzikale cabaretvoorstelling met verhalen, liedjes en avonturen over liefde, vriendschap en de dood. Over hoe we met vallen en opstaan proberen invulling te geven aan ons leven. Hij wordt begeleid door gitarist David Middelhoff.

Zaterdag 20.15: Highlights – Tineke Schouten
Ga mee op reis door Tineke’s roemrijke carrière. Hoogtepunten uit haar schatkist aan hilarische sketches, typetjes en liedjes in een nieuw jasje passeren de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om deze show ook met nieuwe liedjes en sketches aan te vullen.

Al jaren behoort Tineke Schouten tot de absolute top van het Nederlandse theatercabaret. In ruim 35 jaar maakte ze meer dan 23 theatershows, ontwikkelde zij ontelbare typetjes, sketches, tv-shows en maakte ze prachtige liedjes waarmee ze door de jaren heen een enorme schare aan trouwe fans opbouwde. Tineke wordt begeleid door een 7-koppig orkest.

Zondag 14.00 uur: De Kleine Zeemeermin De Musical (4+)
Duik mee in het eeuwenoude verhaal van de Kleine Zeemeermin die verliefd wordt op de knappe mensenprins. Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in dit gloednieuwe, spetterende sprookje voor de hele familie.

Sita (die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte) is te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien reist mee naar de betoverende wereld onder water. Een middag met een flinke dosis aanstekelijke humor en hilarische scènes voor jong én oud.

 


Wil jij erbij zijn? Kijk dan snel voor kaarten op de website. Ook kan je daar terecht voor een filmhap bij Spruit eten & drinken.