Dit weekend in Theater het Kruispunt: The Amazing Stroopwafels en Dolf Jansen

The Amazing Stroopwafels (Foto: Rick Keus)
The Amazing Stroopwafels (Foto: Rick Keus)

Vrijdag 20.15 uur: The Amazing Stroopwafels: Hiero

De Stroopwafels, de amazing heroes van de Rotterdamse Lijnbaan, hebben weer een prachtig album afgeleverd vol verhalende nummers en liedjes over verre streken van wereldreiziger Wim Kerkhof (zang, piano, contrabas en verhalen). Hij, Rien de Bruin (accordeon, gitaar en zang) en smaakmaker Arie van der Graaf (elektrische gitaar) behoren tot de harde kern van The Amazing Stroopwafels.

Speciaal voor de theaters wordt het trio dit seizoen bijgestaan door Koos Pakvis (basgitaar en zang) en Hans Greeve (drums). Natuurlijk komen ook klassiekers als Oude Maasweg en Ik Ga Naar Frankrijk voorbij en is de groep nooit te beroerd om een hele trits verzoeknummers te spelen. Waaro? Hiero!

Zaterdag 14.00: Dolf Jansen: Beeldenstorm – Oudejaars
Beeldenstorm, zo heet de voorstelling. Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden (straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels) van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek. Blijven standbeelden en borstbeelden staan en, vooral, wat leren we van onze geschiedenis?

Beeldenstorm geeft, in de laatste 4 maanden van dit jaar, een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe. Beeldenstorm: beter gaat het niet worden in 2018…!

Zaterdag 20.15 uur: Divali (Festival of Lights)

Op zondagmiddag 4 november wordt door de Barendrechtse Stichting Laxmi, het Divalifeest oftewel het lichtjesfeest gevierd. Overal ter wereld en met name in India wordt Divali gevierd. Divali is een festival van geluk, helderheid, pracht en vreugde. Divali wordt gevierd op de donkerste dag van het jaar. Het is een feest voor iedereen en wordt gevierd om het licht te verwelkomen in het leven.

 


Wil jij erbij zijn? Kijk dan snel voor kaarten op de website. Ook kan je daar terecht voor een filmhap bij Spruit eten & drinken.