Dinsdag 4 september in Podium Vis…

Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten, verenigingen en diverse organisaties uit Barendrecht e.o.

tussen 20.00 en 21.00 uur: Niels Clavaux en Erik Deutz.
In dit uur stelt Jos de nieuwe programmaleiding van Exxact Barendrecht aan u voor. Vanaf 1 september zijn Niels Clavaux en Erik Deutz in functie getreden. Zij nemen de plaats in van Paul Harthoorn en Jort Kruidhof. Wie zijn deze nieuwe leiders? Wat hebben ze hiervoor gedaan? Welke richting willen ze op met Exxact Barendrecht? Kortom voor Jos alle reden om ze naar de studio te halen en ze een podium te geven.

tussen 21.00 en 22.00 uur: de Week van Alfabetisering.
Jos besteedt in dit uur aandacht aan de Week van de Alfabetisering. In die week wordt aandacht gevraagd voor alfabetisering. Ook in Barendrecht heeft naar schatting zo’n 13% van de inwoners problemen met taal. En dat is niet alleen vervelend om te kunnen meedoen, met werken bijvoorbeeld, maar ook om de juiste zorg georganiseerd te krijgen of je (klein)kind te kunnen begeleiden bij zijn ontwikkeling/onderwijs.

In Barendrecht wordt breder gekeken dan alleen naar taal. Samen met rekenen en computergebruik spreken we van zogenoemde basisvaardigheden. Er is divers aanbod in Barendrecht, maar lang nog niet iedereen weet dat te vinden of schaamt zich bijvoorbeeld. Als gast is Arend Wesdijk aanwezig en hij weet bijna alles van alfabetisering en u na dit uur hopelijk ook.

De techniek van het programma is in handen van Sebastiaan van Mill.

De live-uitzendingen van Podium Vis zijn iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur te horen op Exxact Barendrecht: 106.4 FM in Zuid-Holland zuid, wereldwijd via exxact.nl, de gratis te downloaden app van Exxact Barendrecht in App Store (Apple), Google Play (Android) en Windows Store (Windows).