Cultureel Café op Exxact Barendrecht

cascade
De cascade in Het Kruispunt in Barendrecht

BARENDRECHT – Culturele Alliantie Barendrecht houdt donderdag 27 juni een Cultureel Café in Het Kruispunt met als thema Onderwijs en Cultuur.

Tijdens het gratis toegankelijke Culturele Café wordt een inkijkje gegeven in het gevarieerde culturele potentieel dat Barendrecht te bieden heeft. Wethouder Tanja de Jonge vertelt hoe gemeente Barendrecht cultuur stimuleert en welke rol het onderwijs daarbij kan spelen.

Iven Maryoush, docente beeldende kunst aan de Focus Beroepsacademie, vertelt wat de toegevoegde waarde van cultuur in het onderwijs is. Vele Barendrechtse gasten zullen de avond opluisteren met film, zang, toneel en kunstobjecten. Hierbij is plaats ingeruimd voor jong en ervaren talent. Zo treedt de Barendrechtse Evi Flooren op, winnares van Talent Stage, en aanstormend talent Nina Ruder, met een bijzondere kleinkunstact. Shinaaz Pitai brengt haar eigen versie van hits.

Het Kruispunt bestaat 25 jaar. Daarom komt Bart van Dorp namens Het Kruispunt vertellen welke bijzondere programmering te verwachten is in het theater.

Sasia Deck, van geboorte Poolse, laat zien hoe zij haar weg vond in de Nederlandse cultuur en daar een bijdrage aan leverde. Henriette Sillem is een multi-talent dat diverse vormen van cultuur etaleert. Zij laat wat van haar eigen werk zien en zingt erbij als bonus.

De Barendrechtse filmmakers Yvonne van der Haven en Danny Bliek laten zien hoever ze zijn met hun derde film over het geheim van Sofia. De avond wordt besloten met een afterparty. De  Barendrechtse / Rotterdamse rockband Bridge Of Rock verzorgt de muzikale omlijsting met een muzikale reis door de tijd. Aanmelden kan via cab.barendrecht@gmail.com. De eerste vijftig aanmeldingen ontvangen twee gratis consumpties. Het Culturele Café duurt van 19.30 tot 23 uur en is live te volgen op Exxact Barendrecht via 106.4 FM en exxact.nl. Jazz & Soulmates hoor je deze week op woensdagavond 21.00 – 22.00 uur!

Bron: De Schakel Barendrecht