Bethelkerk in Hart voor Barendrecht

Foto: Arnold Sluis
Foto: Arnold Sluis

Op dinsdag 3 maart zijn in Hart voor Barendrecht interviews te beluisteren die op zondag 23 februari zijn opgenomen rond de kerkdienst in de Bethelkerk.

De radiomakers gingen in gesprek met mensen die de dienst bezochten en de voorganger ds. C. Romkes. De uitleg van ds. Romkes ging over Exodus 2 vers 11 t/m 25. In dit Bijbelgedeelte gaat het over Mozes. Mozes woonde 40 jaar aan het hof van de Farao. Mozes werd solidair met zijn broeders die in slavernij woonde. Tijdens zijn vlucht naar Midian werd Mozes solidair met de vrouwen bij de waterput. Na een lange tijd van 40 jaar leven als herder, keerde Mozes terug naar Egypte om Israël uit de slavernij te mogen bevrijden. Mozes deed wat Jezus later ook zou doen: opkomen voor de zwakken. Vanaf Aswoensdag is er tijd om te groeien, te leren, eenvoudig te worden, te leren afzien en te kiezen.

 

 


Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Het is te ontvangen op 106.4 FM in de ether en 105.9 FM op de kabel. Ook zijn wij te beluisteren op de apps van TuneIn en RadioNED. Voor meer nieuws, informatie of wilt u dit programma beluisteren? Ga dan naar www.exxact.nl. Uitzendingen zijn na te beluisteren op www.hartvoorbarendrecht.nlSpotify en Apple Podcast.