Buurtbemiddeling en verbeterplan wijkteams in Gemeenteloket

Jacinta Floor, Willem Booij en Fica Djohani
Bron: Josje Deekens Fotografie

Donderdag 4 oktober is Fica Djohani te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Zij is coördinator van Buurtbemiddeling Barendrecht. Ook praten we met de raadsleden Jacinta Floor (VVD) en Willem Booij (EVB) over het Verbeterplan Wijkteams.

Buurtbemiddeling Barendrecht is er voor bewoners die problemen of ruzie hebben met hun buren. De organisatie werkt onder andere samen met politie, gemeente, woningcorporaties en welzijn. Sinds de start in 2011 is Fica Djohani coördinator van Buurtbemiddeling Barendrecht. Haar bedrijf Coloured Consultancy leidt al ruim 20 jaar vrijwilligers op tot buurtbemiddelaar.

Verbeterplan wijkteams
In januari 2018 presenteerde de Rekenkamer Rotterdam een onderzoek naar de knelpunten bij de Barendrechtse wijkteams. Deze week behandelt de raadscommissie samenleving het Verbeterplan Wijkteams. Gemeenteraadsleden Jacinta Floor (VVD) en Willem Booij (EVB) reageren op de inhoud van het plan.

 


Gemeenteloket

Gemeenteloket is het politieke actualiteitenprogramma van Exxact Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19.00 uur live te beluisteren op 106.4 FM. Meer informatie en eerdere uitzendingen op exxact.nl/gemeenteloket.