ZZF RIB rally 2017 een unieke belevenis

Voor het tweede jaar op rij organiseerde Berkman Tankstations in samenwerking met John Biesheuvel Watersport de ZZF RIB Rally 2017. Op zaterdag 17 juni kwamen ongeveer 40 kinderen en hun familieleden naar de Marinahaven in Barendrecht voor het Vaderdagevent; een spectaculaire tocht over de Maas. ,,Kinderen met een unieke zeldzame ziekte een smile op hun gezicht bezorgen. Daar doen we het voor”, vertelt Pieter Berkman.

,,Ouders van een kind met een zeldzame ziekte hebben dag en nacht de verantwoording en zorg. Daarom vinden wij het belangrijk dat zij ook eens kunnen ontspannen. Zelf heb ik twee gezonde kinderen. Hoe anders kan het zijn? Wij zijn een familiebedrijf en daarom is de hele familie op zo’n dag als deze van harte welkom. We willen hier een jaarlijks evenement van maken. De RIB boot is een unieke kermisattractie op het water en niet voor iedereen toegankelijk. We hebben de boten gekocht om te delen met klanten en voor speciale gelegenheden”, aldus Berkman.

Zweven op de golven
De 13-jarige Mariëlle Westeneng is vandaag samen met haar vader, moeder en zusje uit Ede gekomen. ,,Ik heb een afweerstoornis waardoor ik heel snel moe ben. Ik pak snel ziektes op en moet 1 keer per week prikken om meer energie te krijgen. Deze dag was enorm kicken. Het moment dat ik in de lucht vloog over de golven was een geweldig gevoel. We hebben veel gelachen met z’n allen. En ook de 2.04 m lange Rick Bonnet uit Monster straalt zichtbaar wanneer hij weer aan wal stapt. Zijn moeder Anita Roestenburg vertelt hoe hij genoten heeft. ,,Rick heeft een verstandelijke beperking, maar lichamelijk gaat het goed. Eigenlijk vindt hij deze tocht alleen iets voor stoere mannen. Het zweven op de golven vond hij het mooiste moment.”

Zeldzame Ziekten Fonds
Ongeveer één miljoen Nederlanders, meer dan zes procent van onze bevolking, heeft te maken met een zeldzame aandoening. Tegen dit angstwekkende feit strijdt het Zeldzame Ziekten Fonds al sinds 2011. Vooral kinderen hebben te maken met een zeldzame aandoening. ,,Ik ben zo dankbaar dat dit fonds bestaat”, vertelt Anita Roestenburg. ,,Rick maakt zoveel leuke dingen mee, van het rijden in een gele porsche, een uitstapje naar Duinrell tot het kerstcircus op het Malieveld. Hij is fan van de dames van het Zeldzame Ziekten Fonds en weet hen met zijn charme altijd weer in te pakken.”

Na de tocht konden de ouders en kinderen wat drinken en eten onder de bomen aan de jachthaven. Er werd nog een groepsfoto gemaakt van de ervaren schippers en de zeven RIB boten in het water. Vanaf het water klonk gejuich. De aanwezigen genoten zichtbaar. ,,Het vaderdagevent stond in het teken van verbinding en plezier voor iedereen. En als ik zo om me heen keek is dat goed gelukt”, besloot Berkman.