Zonnige perioden, maar ook kans op een bui in Barendrecht

Vandaag zijn er in Barendrecht zonnige perioden, maar komen ook verspreid over dit gebied enkele buien voor. Bij een enkele bui is onweer niet uitgesloten. In de middag blijft de kans op een bui bestaan en neemt de bewolking geleidelijk toe, waardoor de zon steeds minder vaak te zien is. De maximumtemperatuur ligt rond 5 graden Celsius in de Rotterdamse regio. Vanavond daalt de temperatuur snel naar waarden rond het vriespunt. De wind komt uit het noordwesten en is overwegend zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In de eerste helft van de nacht naar dinsdag valt de wind tijdelijk weg en loopt de temperatuur op naar een graad of 2 en is een winterse bui mogelijk! Later in de nacht volgen uitgestrekte wolkenvelden bij een iets oplopende temperatuur. De westenwind gaat in de tweede helft van de nacht toenemen naar matig, windkracht 3 Beaufort!

Dinsdag blijft het op een enkel plaatselijk buitje na droog in Barendrecht. Tussen de stapelwolken door schijnt frequent de zon en de temperatuur ligt opnieuw rond 5 graden Celsius. De wind is westelijk en overwegend matig van kracht, 3 tot 4 Beaufort!

Woensdag komt de temperatuur met een graad of 7 iets hoger uit. De dag begint bewolkt, in de loop van de dag zijn er (soms flinke) perioden met zon.