Zomerse temperaturen op komst in Barendrecht

Vandaag hebben we in Barendrecht te maken met wolkenvelden, maar de zon is ook regelmatig te zien. Het wordt met 22 graden Celsius iets warmer dan maandag. Er is vrijwel geen wind, windkracht 1 Beaufort en is variabel van windrichting. Aan het eind van de ochtend is er zelfs een tijdelijke windstilte.

In de nacht naar woensdag is het droog en is er een afwisseling van brede opklaringen en wolkenvelden boven het Rijnmondgebied. De minima komen rond 14 graden Celsius uit. In landelijke gebieden kan een mistbank ontstaan. De overwegend westenwind is zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

Woensdag hebben we te maken met een hogedrukgebied. Het is vrij zonnig en droog, in de loop van de dag ontstaan ook vriendelijke stapelwolkjes. Het is in de middag zomers warm in de Barendrechtse regio met 25 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Donderdag is het zomers. Voor de zon is de hoofdrol weggelegd en er trekt hooguit wat sluierbewolking over of er ontstaan enkele vriendelijke stapelwolkjes. De temperatuur loopt op naar de zomerse waarde van 27 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort). Later op de dag is er een kleine kans een onweersbui in het Rijnmondgebied.

Vrijdag is het opnieuw zomers warm met temperaturen rond 25 graden Celsius. In de loop van de middag draait de wind 180 graden (van oost naar west) en dan zal het iets gaan afkoelen door de zeewind. De zon schijnt flink, maar in onze regio kan ook een (onweers)bui tot ontwikkeling komen.