Zomerse dag met temperatuur rond 26 graden

Vandaag ziet de dag er in Barendrecht zomers uit. De temperatuur stijgt naar een zomerse waarde van 26 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat uit zon en sluierwolken (Cirrus). De zon kan tijdelijk iets minder fel schijnen als de hoge sluierbewolking tijdelijk even iets dikker is (Cirrus/Cirrostratus). Een matige oostenwind (windkracht 3 Beaufort) voert droge lucht naar de Rijnmondregio, waardoor de warmte minder drukkend zal zijn. Vanavond is het ideaal weer om te barbecueën. Waaien doet het nauwelijks en de temperatuur daalt pas na zonsondergang (Gouda: 21.50 uur) onder 20 graden Celsius. De nacht naar woensdag verloopt onbewolkt/helder en nogal zwoel. Bij een zwakke oostenwind (1 tot 2 Beaufort) koelt het langzaam af naar 17 graden Celsius.

Morgen (woensdag) wordt het tropisch. In de ochtend is het zonnig en loopt de temperatuur pijlsnel op, rond 12.00 uur is het al circa 27 graden Celsius. In de middag wordt het tropisch met temperaturen van 30 of 31 graden Celsius. In de loop van de middag verschijnen vanuit een zuidwestelijke richting wolkenvelden, maar het blijft nog geruime tijd droog. Aan het eind van de middag en in de avond kunnen regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Dit kunnen stevige buien zijn met hagel en zware windstoten. De zwaarste buien vallen zoals het er nu naar uitziet aan het eind van de avond. De matige wind (3 Beaufort) is oostelijk en draait/ruimt in de loop van de avond via het zuiden naar het westen tot noordwesten.

Ook in de nacht naar donderdag vallen er intensieve buien, de kans op onweer neemt in de loop van de nacht geleidelijk geleidelijk af. De nacht verloopt opnieuw zwoel, de minima komen in Barendrecht niet onder 18 graden Celsius uit. De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In de loop van de nacht draait/krimpt de wind naar het zuidwesten.

Donderdag is vrij warm met maxima rond 22 graden Celsius. Daarmee is het gevoelig frisser dan de voorgaande dag, maar beslist niet fris. Er is een afwisseling van zon, stapelwolken en (onweers)buien. Vrijdag komt de middagtemperatuur rond 22 graden Celsius uit in Barendrecht. Daarmee bereiken we normale waarden voor medio juli. De kans op buien is klein, verder wisselen zon en wolkenvelden elkaar af!