Zes Barendrechtse speelsters naar Excelsior Barendrecht

De speelsters Jolina Amani (17), Lianne Bruijs (18), Sherallin Henriquez (20), Annemiek Kruijthof (17), Joska Stokkers (20) en Fili Talman (17) van Barendrecht zullen komend seizoen met het nieuw te formeren Excelsior Barendrecht in actie komen in de Eredivisie Vrouwen.

Jolina Amani
De 17-jarige Jolina Amani begon bij de voetbalacademie van Soufian Touzani. Op school deed zij vaak mee aan toernooien en werd twee keer Nederlands kampioen, één keer Rotterdams kampioen en drie keer beste speelster van het jaar. In 2011 meldde zij zich aan bij Spartaan ‘20. Na drie seizoenen maakte zij de overstap naar BVV Barendrecht. Waar zij speelde in MA1 en later bij Vrouwen 1. In 2017 werd zij daarnaast gevraagd om als trainster bij de Touzanischool aan de slag te gaan.

Lianne Bruijs
De 18-jarige Lianne Bruijs is begonnen met voetballen toen zij vijf was. Zij begon in de mini F van VV Oude Maas en bij deze vereniging speelde zij met de jongens. Daarnaast heeft zij voor verschillende regioteams van de KNVB gespeeld. Op haar zestiende maakte Lianne de overstap naar het vrouwenvoetbal en is zij gaan spelen voor BVV Barendrecht VR1. Aan het begin van deze periode speelde Lianne op het middenveld, maar al snel zette haar toenmalige trainer Egmond Blinker haar op de rechtsbackpositie, waar zij nog steeds speelt.

Sherallin Henriquez
Sherallin Hernrizuez (20) heeft jarenlang gespeeld bij de jongens van Egelantier Boyz in Rotterdam-Zuid. Tijdens deze jaren maakte zij als spits veel doelpunten. Daarna speelde ze bij onder andere VV Zwaluwen en Spartaan ’20. Daarna stapte zij over naar BVV Barendrecht, waar zij voor de MA1 als spits 35 doelpunten maakte. Daarna sloot ze aan bij Vrouwen 1. Zij pakte in elke wedstrijd een doelpuntje mee en werd kampioen van de hoofdklasse. Zij geeft daarnaast individuele trainingen bij de voetbalschool F4E, waar zij jongeren begeleidt die hoger willen voetballen.

Annemiek Kruijthof
De 17-jarige Annemiek Kruijthof is woonachtig in Strijen en haar voorkeur gaat uit naar spelen op het middenveld. Vanaf de jeugd tot en met de B1 heeft Annemiek gevoetbald tussen de jongens bij VV Strijen. Daarnaast heeft zij ook een aantal jaren voor de KNVB-selectie meisjeselftallen gevoetbald. Sinds afgelopen seizoen komt zij uit voor BVV Barendrecht

Joska Stokkers
Joska Stokker is 19 jaar en is woonachtig in Barendrecht. Zij speelt al haar hele voetbalcarrière bij BVV Barendrecht. Daarnaast heeft zij verschillende KNVB-teams doorlopen en heeft zij mogen spelen voor het Nederlands Elftal onder de 16 en 17.

Fili Talman
De 17-jarige Fili Talman is een centrumverdediger. Van kleins af aan heeft zij op korfbal gezeten, maar zij was daarnaast altijd aan het voetballen. Op 10-jarige leeftijd begon zij echt met voetballen bij de meisjes van PSV Poortugaal. Vervolgens heeft zij de overstap gemaakt naar de jongens, omdat ze daar op een hoger niveau kon spelen. Na vijf seizoenen bij PSV Poortugaal maakte Fili de overstap naar BVV Barendrecht, waar zij inmiddels twee seizoen actief is geweest.
(Bron: SBV Excelsior)