Zaterdag: 1e editie van Open Tuinendag

Aankomende zaterdag (1 juli 2017) is er de eerste editie van de Open Tuindag gehouden in Barendrecht. Het is een initiatief van Paul van den Broek. Enkele tuinbezitters stellen hun tuin open voor het publiek. Karin en Paul van den Broek stelde vorig jaar hun eigen tuin open voor publiek. De opkomst was veelbelovend: meer dan 200 bezoekers. Reden om groter uit te gaan pakken.

“Een aantal enthousiaste bezoekers wilde naar aanleiding van het tuinbezoek ook hun tuin openstellen” vertelt Paul van den Broek. “Tussen de hosta’s, fuchsia’s en varens is het idee geboren om een route te maken.” De Open Tuinendag begint met zeven tuinbezitters in Barendrecht. In de tuin van Karin en Paul zijn tevens planten te koop, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van KIKA. Openstelling van de tuinen is tussen 10 en 17 uur

De adressen waar de tuinen bekeken kunnen worden: Theo en Mieke van Oorschot, Mozartstraat 52, Irma van de Griend/Mark Sluiters, Schubertdreef 59, Paul en Karin van den Broek, Dorpsstraat 217, Maurits en Magda Versluis, Het Ruim 27, Kerktuin (Henny de Regt), Dorpskerk Barendrecht, Marly Vermaat Bonten, Bergeend 12, Carla Bahlman en Wilco Fransman, Talmaweg 6.