William Vat in gesprek met herensociëteit Barbarije

Barendrecht; William Vat gaat donderdag 7 december van 20 tot 21 uur “Live” bij Exxact Barendrecht in gesprek over herensociëteit Barbarije uit Barendrecht. Een Sociëteit is een besloten gezelligheidsvereniging, waarbij soms ook het gebouw waar de vereniging bij elkaar komt wordt aangeduid als sociëteit. In de 18e en 19e eeuw waren sociëteiten exclusieve clubs voor heren uit de hogere of militaire kringen. Sociëteiten bestaan in Nederland sinds 1748. Dat is het jaar waarin Den Haag de “Grande Societe” werd opgericht : een mannengezelschap uitsluitend bedoeld voor en bevolkt door adelijken, aristocraten, regeringsleden, hoge ambtenaren en diplomaten. Ook in Barendrecht is er een besloten herensociëteit genaamd “Barbarije”.De springlevende herensociëteit is opgericht in 1962. Al meer dan een halve eeuw is het een vriendenclub van “Heren” met verschillende achtergronden. Met zijn leeftijd heeft de sociëteit een traditie hoog te houden en zorgt zij voor een moderne ontmoetingsplek die bruist van gezellige en interessante activiteiten, waarbij welmenendheid, wellevendheid en welsprekendheid nog immer een belangrijke rol spelen. Over herensociëteit Barbarije gaat William in deze “Live” uitzending samen met zijn co presentatrice Marijke Vermaas in gesprek met Koos Romeijn (voorzitter), Leen van Heel (secretaris) en Joep Hompus (lid). 
In deze EXXACT BARENDRECHT “Live” uitzending staat de muziekkeuze  in het teken van William’s  platenkast waar vooral de “Americana” soul/blues music centraal staat. 
Vanaf januari 2018 zal William Vat bij Exxact Barendrecht een nieuw presentatie duo gaan vormen met het nieuwe radiotalent Marijke Vermaas.
ExxactLive “William Vat in gesprek met…” is te beluisteren op donderdag 7 december van 20 tot 21 uur op 106.4 in de ether en op 105.9 op de kabel en ook via www.exxact.nl