Voorlopig zwaar bevolkt met stevige buien

Zaterdagochtend is het in Barendrecht zwaar bewolkt en vallen er stevige buien. Tijdens de droge perioden is er af en toe enige ruimte voor zonneschijn. Het wordt een winderige laatste zaterdag van juli. De wind is in het Rijnmondgebied matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort en waait uit zuidwestelijke richtingen.

Zaterdagmiddag zitten wij nog altijd in de aanvoerlinie van buien. In een strook van Zeeland naar Groningen is het een komen en gaan van buien. Aan het eind van zaterdagmiddag kan er in Barendrecht en omgeving circa 9 mm. gevallen zijn. Met maxima van 22 graden Celsius is het iets warmer dan vrijdag. De wind neemt geleidelijk af en wordt overwegend matig, windkracht 3 Beaufort.

Zaterdagavond regent het nog geruime tijd door de passage van een warmtefront. In de nacht naar zondag is er een mix van brede opklaringen en wolkenvelden. Vooral in de avond neemt de kans op zwaardere buien toe en ook in de eerste helft van de nacht naar zondag kunnen er actieve buien tot ontwikkeling komen.

Zondag hebben we te maken met behoorlijk veel bewolking. Er is opnieuw kans op buien, waarbij ook onweer mogelijk is. Door de bewolking en buien wordt het niet al te warm. De temperatuur haalt met enige moeite de grens van 20 graden Celsius. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het echter behoorlijk benauwd aan. In de loop van de avond neemt de buienkans geleidelijk af.

Maandag vallen er verspreid over Zuid-Holland buien, waar deze buien gaan vallen is nu nog moeilijk te zeggen.