Vijfde opeenvolgende zomerse dag in juli

Vanochtend schijnt de zon uitbundig in Barendrecht. Wind staat er vrijwel niet, als er een zuchtje wind staat dan waait deze met een kracht van 1 op de schaal van Beaufort. Meestentijds is het windstil. Vanmiddag is het nog een tijdje zonnig. Vanuit het zuiden neemt de hoge sluierbewolking toe en wordt de bewolking in de tweede helft van de middag geleidelijk dikker , waardoor de zon aan het eind van de middag een waterig aanzien krijgt. De temperatuur stijgt naar circa 25 graden Celsius, waardoor we de 5e opeenvolgende zomerse dag van juli 2017 kunnen noteren. Zwakke noordenwind (2 Beaufort), geleidelijk draaiend naar noordoost. Vanavond raakt het al vroeg in de avond geheel bewolkt (stratus en blijft het blijft droog. Er waait een zwakke noordoostenwind (2 Beaufort).

In de nacht naar maandag is het overwegend bewolkt en droog. In de Rijnmondregio komt de minimumtemperatuur rond 15 graden Celsius uit. De wind waait zwak (1 tot 2 Beaufort) uit het oost-noordoosten. Morgenochtend zijn er uitgestrekte wolkenvelden, tijdens een opklaring kan de zon even schijnen. Aan het begin van de middag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en stijgt de kans op een plaatselijk bui.

In de tweede helft van maandagmiddag raakt het geheel bewolkt en komen er enkele buien tot ontwikkeling. Daarbij is een kleine kans op onweer. Ondanks dat er buien zijn en veel bewolking is wordt het zomers warm met circa 26 graden Celsius. In de loop van maandagavond trekken de buien in noordoostelijke richting weg. De wind is oostelijk en zwak (1 tot 2 Beaufort) en draait/ruimt aan het begin van de middag via het zuiden naar het westen en blijft onveranderd zwak van kracht.