Vermoorde Zenik Yumusak had woning aan de Polkastraat

 

De woensdagnacht aan de Langenhorst in Rotterdam-Zuid vermoorde 41-jarige Turk Zenik Yumusak woonde in de Polkastraat in Barendrecht en heeft volgens omwonenden eerder dit jaar in zijn woning de politie over de vloer gehad vanwege een binnen aangetroffen hennepkwekerij (na tip).

Die laatste wetenschap duidt erop dat er zo goed als zeker sprake zal zijn geweest van een afrekening in het criminele circuit en dat de moord vooralsnog geen diepere politieke betekenis heeft. Bekend was namelijk ook dat Zenik Yumusak (beveiliger van beroep) lid was van de aan de AK-partij van president Erdogan gelieerde Unie van Europese Democraten (UETD) en dat hij een rol zou hebben gespeeld bij de rellen in maart van dit jaar op de Erasmusbrug toen Nederlandse Turken voor onrust zorgden in de Maasstad.

De woning aan de Polkastraat in Barendrecht stond te koop. Nog steeds. Wel is sinds de moord het affiche verwijderd. Waar de echtgenote en de twee dochters van het slachtoffer momenteel verblijven is door de politie niet bekend gemaakt. Zij woonde al langer niet meer op dit adres.

Archieffoto: MediaTV