Verkoopklapper op Cornelisland; helft bedrijvenpark nu uitgegeven

De gemeente Ridderkerk en de Schiedamse ontwikkelaar DHG hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van ruim 60.000 vierkante meter grond op bedrijvenpark Cornelisland, aan de noordwestkant van verkeersknooppunt Ridderkerk. Op het perceel wordt een bedrijfshal met een logistieke functie gebouwd. Met de grondtransactie – een van de grootste uit de Ridderkerkse geschiedenis – is zo’n 85 procent van de beschikbare grond langs de A15 gemoeid. In totaal is nu 50 procent van de in totaal 30 hectare uitgeefbare grond op Cornelisland in optie uitgegeven of verkocht.

De overeenkomst werd donderdag 6 juli 2017 getekend in Moerdijk, waar DHG een vergelijkbaar logistiek centrum heeft gebouwd. Wethouder Henk Dokter (economie) tekende voor de gemeente, de handtekening van DHG werd gezet door directeur David Hart. Ook wethouder Tineke Keuzenkamp (financiën en grondbedrijf) was aanwezig. Wethouder Dokter is blij met deze omvangrijke transactie. ,,Ik heb voor mijn laatste jaar als wethouder van deze gemeente de ambitie uitgesproken om de helft van de van de beschikbare bouwrijpe grond op Cornelisland uit te geven. Met het sluiten van deze optieovereenkomst is deze ambitie vrijwel bereikt.”

DHG is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor het indienen van de omgevingsvergunning. De verwachting is dat de eerste paal rond de jaarwisseling wordt geslagen. DHG ontwikkelt de kavel op Cornelisland volgens haar eigen Smartlog-concept. Smartlog is afgeleid van de woorden ‘Smart’ en ‘Logistics’ en is volgens DHG de nieuwe maatstaf in XXL-warehousing en distributie. Het perceel dat op Cornelisland beschikbaar was, had oorspronkelijk niet de juiste afmetingen voor het Smartlog-concept. Dit is opgelost door de parallelweg langs de Schaapherderweg mee te verkopen. Op deze manier kan het parkeren en manoeuvreren op de juiste wijze op eigen terrein worden opgelost.

DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa 400 miljoen euro. Daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten. De opbrengsten van de vastgoedbeleggingen vormen voor een belangrijk deel het financiële fundament onder de ontwikkelingsactiviteiten. De bijna twintig professionals van DHG worden geleid door David Hart, in 1997 de oprichter van David Hart Vastgoed. De basis voor de vastgoedportefeuille werd in de Rotterdamse Waalhaven gelegd, maar in de loop van de jaren is belegd in objecten door heel Nederland en deels daarbuiten.

Foto: Met een handdruk bekrachtigen wethouder Henk Dokter (economie, midden) en David Hart de grondtransactie op Cornelisland. Links wethouder Tineke Keuzenkamp (financiën en grondbedrijf). Op de achtergrond een vergelijkbaar logistiek centrum in Moerdijk. De Ridderkerkse versie wordt vier keer zo lang.