Veel bewolking en motregen, later opklaringen

Vandaag bevinden we ons in Barendrecht de ochtend en een deel van de middag in de warme sector. Het is geheel bewolkt en er valt aanvankelijk (mot)regen. Op nadering en bij passage van het koufront kan de neerslag wat actiever worden. Het koufront passeert in de eerste helft van de middag, klaart het op en wordt het (tijdelijk)droog. voor het front uit is de wind zuidwestelijk 2 a 3 Bft, na passage wordt die westelijk kracht 3 Bft. Aan het einde van de middag en eerste helft van de avond passeert er nog een niet actief front met veel bewolking en wat lichte neerslag. In de loop van de avond klaart het verder op en blijft het droog de maximum temperatuur ligt rond de 19 graden.

In de nacht van zaterdag naar zondag zijn er flinke opklaringen en kan er in de loop van de nacht (grond)mist ontstaan. Er is weinig wind en de minimum temperatuur ligt rond de 11 graden. Zondag is het, na het optrekken van de eventueel ontstane mist, wisselend bewolkt en hoofdzakelijk droog. De maximum temperatuur komt dan rond de 19 graden te liggen. De wind komt uit noordelijke richtingen kracht 1 a 2 Bft.

Maandag is het onder invloed van het hogedrukgebied rustig weer, flinke zonnige perioden en een maximum temperatuur van rond de 24 graden. Op dinsdag is het nog iets warmer met mogelijk de zomerse waarde van 25 graden. In de ochtend nadert er een storing vanuit het zuidwesten en gaan er buien vallen mogelijk met onweer. De dagen er na blijft het wisselvallig weer met lagere temperaturen.