Veel bewolking, af en toe lichte regen en weinig zon

Vanochtend is het bewolkt in Barendrecht en valt af en toe lichte regen of motregen. De neerslaghoeveelheden zijn in de Rijnmondregio minimaal, waardoor de droogte voorlopig nog aanhoudt. De zon blijft achter een dik wolkenpakket verscholen. De west-zuidwestenwind is over het algemeen matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Windvlagen tot circa 45 km./uur zijn mogelijk.

Ook vanmiddag valt plaatselijk nog een beetje regen. Er is tamelijk veel bewolking, maar soms weet de zon daar doorheen te breken. Het wordt maximaal 20 graden Celsius in de Rijnmondregio, daarmee is het een stuk koeler dan we de afgelopen week gewend zijn. Toch is dit een normale temperatuur voor eind juni. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Vanavond en in de nacht naar zondag blijft de bewolking overheersen, in de loop van de avond passeert een regengebied en valt er nu en dan lichte regen of lichte motregen. Het koelt af naar 15 graden Celsius in Barendrecht. De wind krimpt iets en gaat uit het zuidwesten waaien met onverminderde kracht.

Morgen is het in de ochtend vrij zonnig, een opklaringgebied trekt dan langzaam over het Rijnmondgebied. Zondagmiddag zijn er uitgestrekte wolkenvelden met af en toe zon. De kans op een bui is klein. De middagtemperatuur zal in ons gebied uitkomen op een graad of 20 bij weinig zon, schijnt de zon iets langer dan zou het 21 graden kunnen worden. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Door de matige wind zal het in het iets frisser aanvoelen. Aan het eind van zondagmiddag neemt de wind flink af en wordt aan het begin van de avond (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Maandag is het weerbeeld identiek aan het zondagse weerbeeld. Er is tamelijk veel bewolking, af en toe zijn er ook zonnige momenten. Het blijft droog. Het wordt met 22 graden Celsius iets warmer dan in het weekend. Ook is er aanmerkelijk minder wind. De wind komt uit noordwestelijke richtingen en is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In de loop van de dag ruimt de wind via het noorden naar het noordoosten.