Vanochtend droog, maar in middag en avond buien

Vanochtend is het in Barendrecht droog met flinke zonnige perioden. Periodiek trekken er velden met stratocumulus over. Soms zit er ook een veld altocumulus tussen. De bewolking neemt in de loop van de ochtend vanuit een zuidwestelijke richting geleidelijk toe. De zuidelijke wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de loop van de middag trekt een buiengebied (koufrontpassage) over het Rijnmondgebied. Een enkele bui kan vergezeld gaan met een onweersontlading. De intensiteit van de buien is in onze contreien over het algemeen licht tot matig. Het wordt voor de buien uit circa 24 graden Celsius. Als de buien arriveren daalt de temperatuur naar een graad of 20/21! Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort).

Vanavond en in de nacht naar zondag komen in Barendrecht felle buien voor. Er kunnen dan flinke plensbuien tussenzitten met kans op onweer en hagel. In korte tijd kan dus veel neerslag vallen. Aan het eind van de nacht en in de vroege ochtend wordt het vanuit het zuiden ”tijdelijk” droog.

Morgen leeft de buiigheid in de loop van de ochtend opnieuw op. De zwaarste buien vallen tweede helft van de middag en aan het begin van de avond, opnieuw kunnen de buien gepaard gaan met onweer. Tevens is er een kleine kans op korrelhagel bij de zwaarste buien. De neerslaghoeveelheden kunnen in de regio oplopen tot 9 mm.! Het wordt hooguit 20 graden Celsius. Het morgen dus aan de frisse kant, het langjarig gemiddelde is 23 graden Celsius voor eind juli.

Zondagavond en in de nacht naar maandag zijn we nog niet 1,2,3 van de buien af, maar wordt het wel geleidelijk droger. Pas in de tweede helft van zondagavond blijft het geheel droog.

Maandag is het meestal bewolkt, maar af en toe komt de zon ook even tevoorschijn. In de loop van de middag gaan er opnieuw buien vallen. De maxima komen rond 20 graden Celsius uit. Tijdens intensieve buien daalt de temperatuur een aantal graden, maar zodra het droog is stijgt de temperatuur weer naar een graad of 20.