Vanmiddag zon, maar een plaatselijke bui is mogelijk

Vanochtend vroeg trekt de regenzone vrij snel naar het oosten weg, maar het wolkendek blijft nog geruime tijd gesloten. In de tweede helft van de ochtend en in de middag breekt de zon af en toe door, maar een plaatselijke lichte regenbui blijft wel tot de mogelijkheden behoren. De meeste zonuren zijn opnieuw voor de westelijke kustprovincies weggelegd. Bij een matige westelijke wind (3 tot 4 Beaufort) wordt het maximaal 21 graden Celsius in Barendrecht.

Vanavond kan een enkele lichte regenbui over het westen van het land trekken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de nacht naar vrijdag is het buiig. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. De minima liggen in het Rijnmondgebied rond 15 graden Celsius.

Vrijdagochtend is het opnieuw aan te raden om een paraplu of regenpak bij de hand te hebben als je naar buiten gaat. Er ontstaan opnieuw enkele buien. Sommige plaatsen zullen het waarschijnlijk droog houden, terwijl andere plekken meerdere buien te verwerken krijgen. Daarbij is ook kans op een enkele onweersontlading.

In de loop van vrijdagmiddag neemt de buienkans vanuit het westen geleidelijk af en breekt gedurende de middag de zon steeds vaker door. Bij een matige tot vrij krachtige west-zuidwestenwind (4 tot 5 Beaufort) wordt het maximaal 21 graden Celsius in de Rijnmondregio.

Zaterdag hebben we opnieuw een wisselvallig weerbeeld. Buien trekken over Barendrecht, maar het is zeker niet de hele dag regenachtig. In de avond is de kans op forsere actieve buien het grootst. In de middag zullen de droge perioden gaan overheersen, maar af en toe een blik op de lucht werpen om te zien waar de buien uithangen zal nog wel nodig zijn. Met maxima van 21-23 graden wordt het iets warmer dan donderdag en vrijdag. Er staat een matige zuidwester, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Zondag bereikt de temperatuur hogere waarden en loopt de temperatuur op naar 24 graden Celsius. Regen- en onweersbuien trekken in de tweede helft van de middag en de eerste helft van de avond vanuit het zuidwesten over het Rijnmondgebied. Er waait opnieuw een matige zuidwester, windkracht 3 tot 4 beaufort.