Vanmiddag zomers warm in Barendrecht met 25 graden

Vandaag hebben we overdag te maken met een hogedrukgebied. Het is zonnig en droog, in de loop van de dag ontstaan ook vriendelijke stapelwolkjes. Het is in de middag zomers warm in Barendrecht met 25 graden Celsius. Er waait een zwakke westenwind, windkracht 2 Beaufort. In de loop van woensdag draait de zwakke wind naar het noordwesten.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is het vrijwel onbewolkt en helder. Bij een via het noorden naar oost draaiende zwakke wind (1 tot 2 Beaufort) koelt het geleidelijk af naar een minimumtemperatuur van 14 graden Celsius. In landelijke gebieden kan grondmist gevormd worden, deze zal in de vroege ochtend spoedig oplossen door een snel oplopende temperatuur.

Donderdag is het zomers. Voor de zon is de hoofdrol weggelegd en er trekt hooguit wat sluierbewolking over of er ontstaan enkele vriendelijke stapelwolkjes. De temperatuur loopt op naar de zomerse waarde van 27 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind (2 tot 3 Beaufort). Later op de dag is er een kleine kans een onweersbui in het Rijnmondgebied.

Vrijdag is het opnieuw zomers warm met temperaturen rond 25 graden Celsius. In de loop van de middag draait de wind 180 graden (van oost naar west) en dan zal het iets gaan afkoelen door de zeewind. De zon schijnt flink, maar in onze regio kan ook een (onweers)bui tot ontwikkeling komen.