Vanmiddag circa 28 graden Celsius in Barendrecht

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht zonnig en dat blijft de gehele ochtend zo, in de tweede helft van de ochtend verschijnen er wel velden met sluierbewolking, maar schijnt de zon vrijwel ongehinderd doorheen. Aan het begin van de middag neemt vanuit een zuidwestelijke richting de bewolking geleidelijk verder toe, maar het blijft tot ver in de middag droog. Aan het einde van de middag en in de avond kunnen in het Rijnmondgebied enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen. Waar deze onweersbuien gaan vallen is nu nog niet te zeggen. Er waait een zwakke oostenwind (2 Beaufort) en het wordt circa 28 graden Celsius.

In de nacht naar vrijdag is het zwoel met een minimumtemperatuur van 18 graden Celsius. De naar zuidwest draaiende wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt en de kans op een onweersbui blijft gehandhaafd! Vrijdag start de dag met tamelijk veel bewolking en vallen er nog een aantal buien met een plaatselijk karakter. Vanuit het zuidwesten wordt het vrij snel droog en komt er geleidelijk meer ruimte voor de zon. De middag verloopt in het Rijnmondgebied vrij zonnig. Het wordt met 25 graden Celsius opnieuw zomers warm in onze contreien.

Zaterdag is het ook nog zomers warm, er is vrij veel zon en de maxima komen rond 26 graden Celsius uit in Barendrecht. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en de overheersende windrichting is west. Zondag kan het 2 kanten op met het weerbeeld. Het kan nog een grotendeels fraaie dag worden met zonnige perioden en temperaturen rond 23 of 24 graden Celsius, maar het zou ook zo maar kunnen dat de dag voor een groot deel regenachtig verloopt en de temperatuur rond 18 graden Celsius uitvalt.