Vanmiddag buien met kleine kans op onweer

Vandaag zijn er uitgestrekte wolkenvelden in Barendrecht, soms tussendoor ook even zon. Met name in de middag trekken buien over het Rijnmondgebied met een kleine kans op onweer. Vanuit het westen wordt het in de tweede helft van de middag droger en zonniger. Het wordt 22 graden Celsius in de Barendrechtse regio. Er waait een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Vanavond is het wisselend bewolkt en overwegend droog. In de nacht naar vrijdag is het droog en koelt het flink af. De temperatuur daalt namelijk naar een minimumwaarde van 13 graden Celsius in de omgeving van Barendrecht. Met de ramen open koelt het dan met een zwakke westenwind (2 Beaufort) lekker af binnenshuis.

Vrijdag ziet er prima uit. Het is droog en er is een mix van zon en stapelwolken. Er waait een zwakke wind uit het zuiden, windkracht 2 Beaufort. Pas later in de avond kan hetzij plaatselijk een lichte regenbui vallen. Het wordt dan maximaal 23 graden Celsius.

In het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe in de vorm van buien, van tijd tot tijd kan het flink waaien. Een onweersontlading is bij een enkele bui niet uitgesloten. Tussen de buien door is er op beide dagen ook genoeg ruimte voor zon. Zaterdag ligt de temperatuur rond het langjarig gemiddelde met 22 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers.