Vandaag regelmatig buien in Barendrecht

Vandaag trekken buien over het land. Het wordt circa 7 graden in Barendrecht. Morgen is het prima weer met minder wind en zonnige perioden. Met 1 tot 5 graden is het wel wat kouder. Vrijdag wordt een koude dag met maxima rond het vriespunt. Later op de dag is kans op winterse neerslag.

Het weerbeeld blijft wisselend bewolkt met soms zon, maar ook enkele felle buien. Vooral in het noordoosten is ook kans op hagel. De maximumtemperatuur varieert van 6 graden in het (zuid)oosten tot 8 graden langs de westkust.

Vanavond is het eerst nog onstuimig, zeker in het noorden. Later vanavond en vannacht neemt de wind wat af en draait van noordwest naar noord. Vanaf zee trekken nog enkele winterse buien de kustprovincies in. In het binnenland is het overwegend droog. Het gaat op grote schaal vriezen met op de meeste plaatsen 1 tot 4 graden vorst. Op de Wadden, direct aan zee en in een groot deel van Zeeland blijft het kwik net boven 0. Op veel plekken kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Lokaal is ook gladheid door een winterse bui mogelijk.

Morgen is er regelmatig ruimte voor de zon. In het binnenland blijft het op veel plekken droog, maar in de kustgebieden is vooral in de ochtend nog kans op een paar winterse buitjes.

De wind draait van noord naar noordoost en is in de middag zwak tot hooguit matig. De middagtemperatuur varieert van maximaal 1 graad in het oosten en noordoosten tot 5 graden in het (zuid)westen. De nacht naar vrijdag wordt een koude met in het hele land vorst en in het binnenland minima van -5 tot -9 graden. Lokaal kan een mistbank ontstaan.

Vrijdag wordt de koudste dag van de week in Barendrecht. Op veel plekken blijft de temperatuur rond of net onder het vriespunt steken. In het westen komt het kwik in de loop van de dag iets boven 0. De dag begint droog en op veel plekken ook vrij zonnig. Gedurende de dag steekt een matige tot vrij krachtige zuidenwind op en neemt de bewolking vanuit het westen toe. Aan het einde van de dag volgt neerslag. Dit kan als (natte) sneeuw beginnen, maar er is ook kans op ijzel.

Het bericht Vandaag regelmatig buien in Barendrecht verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.