Vandaag koeler, maar daarna loopt temperatuur weer op

Vandaag zijn er veel stapelwolken met zo nu en dan zon in Barendrecht. Vooral het noordoosten maakt kans op een enkel licht buitje, maar het overgrote deel van de tijd is het droog. Aan de kust is het vrij zonnig. Het wordt 19 graden in de Randstad. In het binnenland is de wind matig en noordwesten en noorden is de wind vrij krachtig. Vanavond breekt vanuit het westen op steeds meer plaatsen de zon door en is het overal droog. De wind neemt af en de temperatuur daalt naar 12 tot 17 graden. Komende nacht raakt het vanuit het westen bewolkt en heel lokaal kan een beetje lichte regen of motregen vallen. De minima komen uit tussen 10 graden in het oosten en 13-16 graden in het westen.

Morgen begint de dag bewolkt met in het midden en oosten plaatselijk een spatje regen. In Barendrecht breekt de bewolking en wordt het vrij zonnig. In de rest van het land is het droog met stapelwolken en zo nu en dan zon. ‘s Middags wordt het in het westen zonnig. In de oostelijke helft wisselen stapelwolken en zon elkaar af, maar later in de middag wordt het ook daar zonniger. Het wordt 20-21 graden in de kustgebieden en 22-24 graden in het binnenland. In het zuiden kan het met 25 graden plaatselijk zomers worden. De westen- tot noordwestenwind is overwegend matig. In de avond klaart het breed op en schijnt nog lang de zon. In de nacht daalt de temperatuur naar 11 tot 14 graden en in het binnenland ontstaan enkele mistbanken.

Zondag wordt een zonnige en warme dag. De temperatuur stijgt op grote schaal naar 25 tot 28 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon, een paar lokale stapelwolken en een beetje sluierbewolking. Er staat weinig wind. In de middag wordt de wind aanlandig waardoor de temperatuur aan het strand enkele graden daalt. In de avond is het buiten heerlijk. Er is nauwelijks bewolking, er staat amper wind en de temperatuur daalt in de loop van de avond naar 17 graden in het noorden tot 20 in het zuiden.