Vandaag in Barendrecht heerlijk zomerweer

Het is vandaag in Barendrecht heerlijk zomerweer met veel ruimte voor de zon, wat sluierbewolking en stapelwolken. Het blijft vrijwel overal droog, maar in het noorden is lokaal een bui mogelijk. Het wordt 22 graden aan zee tot 25 in het zuidoosten. Morgen wordt het met 23-28 graden weer warmer, maar stijgt ook de kans op regen- en onweersbuien. Vanaf zondag volgt een zomerdip.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog en vrij helder. Boven Duitsland ontstaan stevige buien. Mogelijk trekt een enkele bui ook over het oosten van Nederland. Daarbij is kans op onweer en hagel. Het koelt af naar een graad of 15.

Morgenochtend begint met een enkele (onweers)bui boven het oosten en noordoosten van het land. In de rest van het land is het droog met flinke zonnige perioden. In de loop van de ochtend wordt het in het oosten en noordoosten zonniger, terwijl in het zuidwesten de bewolking toeneemt. In Zeeland valt rond het middaguur een enkele bui. Gedurende de middag breidt de buienkans uit naar het westen en midden van het land. Een enkele bui kan vergezeld gaan met onweer.

In het oosten en noordoosten kan het zonnige weer plotseling weer omslaan en ontstaan opnieuw enkele felle regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op hagel en veel regen in korte tijd. Het wordt morgen 20-22 graden aan de Zeeuwse kust, 23 langs de westkust, 25 graden in het midden van het land en 26 tot 28 graden in het oosten. Er steekt een matige zuidwestenwind op. In de avond en nacht is het in het hele land buiig. Lokaal vallen flinke plensbuien met vooral in het midden en oosten kans op onweer en hagel.

Zondag houden we te maken met een buiig weertype. De zwaarste buien vallen ’s middags en begin van de avond en kunnen gepaard gaan met onweer. Het wordt slechts 19 graden op de stranden tot 22 langs de Duits grens. Deze tijd van het jaar kent de hoogste ‘normale’ temperatuur van 21 graden op de Wadden tot 25 in Limburg. Daarmee is het zondag dus aan de frisse kant. In de avond en nacht naar maandag kunnen vooral in de kustprovincies en in het zuiden flinke plensbuien vallen. (bron: weeronline)