Vandaag iets te lage maximumtemperatuur voor begin juni

Vandaag is het wisselend bewolkt en droog. De maxima komen rond 18 graden Celsius uit in Barendrecht. Dit is een iets te lage maximumtemperatuur voor begin juni, normaal is 21 graden Celsius. Met een matige tot vrij krachtige (zuid)westenwind (4 tot 5 Beaufort) voelt het aan als een graad of 16!

De nacht naar dinsdag is met minima rond 11 graden Celsius iets frisser dan de nacht naar maandag. Dit heeft te maken met de vrijwel onbewolkte hemel en een (zeer) zwakke westenwind (1 tot 2 Beaufort), waardoor het sterker kan afkoelen.

Dinsdag komt de temperatuur iets hoger uit in Barendrecht met 21 graden Celsius. De zon schijnt vaker dan op maandag, waardoor het Barendrechtse se weerbeeld als vrij zonnig omschreven mag worden. De kans op een bui is nihil, het blijft de gehele dag droog. Omdat er veel minder wind staat dan op maandag voelt het veel aangenamer aan. De westenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort. De wind draait later op de dag iets meer richting het noordwesten.

Vanaf woensdag wordt het nog iets warmer met 24 tot 26 graden Celsius in het Rijnmondgebied. Het weerbeeld bestaat uit een mix van stapelwolken en zonnige perioden. De kans op buien is over het algemeen klein, waardoor de droogte (ondanks veel regen gisteren) voorlopig nog voortduurt! Alleen donderdagmiddag is er een vrij grote kans op een onweersbui.