Vandaag iets minder warm wordt dan voorgaande dagen

De wind krimpt vandaag mogelijk naar het noord-noordoosten, waardoor het iets minder warm wordt dan de voorgaande dagen. Dit heeft te maken met het naar het zuiden afzakken van een koufront, deze komt waarschijnlijk aan het begin van de middag ten zuiden van ons gebied te liggen. In Barendrecht is het met 29 graden Celsius voor veel mensen iets aangenamer. Maar er is ook een kans dat het koufront ten noorden van onze regio blijft, in dit geval zijn er dinsdag opnieuw tropische temperaturen mogelijk van 30 graden of meer en waait de wind uit oost-noordoostelijke richting. Er is een afwisseling van stapelwolken en zon en het blijft het gehele etmaal droog. In de nacht naar woensdag is het licht bewolkt. Bij een (zeer) zwakke noordoostenwind (1 tot 2 Beaufort) koelt het af naar een minimumtemperatuur van circa 12 graden Celsius.

Woensdag wordt het nogmaals zomers warm met 27 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 2 tot 3 Beaufort. In het Rijnmondgebied schijnt de zon opnieuw flink, maar er trekken ook wolkenvelden over Barendrecht. Donderdag is het wisselend bewolkt, waardoor er ook flinke zonnige perioden zijn. Mogelijk gaat de temperatuur opnieuw oplopen naar tropische waarden van 30 graden Celsius of nog een fractie daarboven. Als dit waarheid wordt mogen we in de regio spreken van een regionale hittegolf, de kans is echter vrij klein! Tot het middaguur waait er een matige zuidelijke wind (3 Beaufort), daarna neigt de windrichting westelijk te worden. Mocht de zuidenwind echter langer aanhouden (tot aan het eind van de middag), dan is de kans op een hittegolf groter.

Richting het weekend wordt het koeler met op vrijdag een maximumtemperatuur van 23 graden Celsius. Het is zonnig, het stabiele zomerweertype wordt geleidelijk minder stabiel, maar de kans op een regenbui of onweersbui is vooralsnog klein. De westenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In de middag tijdelijk vrij krachtig, 5 Beaufort.