Vandaag blijft het in Barendrecht droog

Vandaag blijft het in Barendrecht droog. Vanochtend is er veel ruimte voor de zon en in het westen blijft dit vanmiddag ook zo. Het binnenland krijgt flinke stapelwolken. Het wordt 17 graden op het strand tot 21 in het zuidoosten. Morgen start zonnig. Later op de dag neemt de kans op regen in Barendrecht toe.

In het oosten en noorden start de dag bewolkt en in het westen en zuidwesten zonnig. De opklaringen breiden zich komende uren uit, zodat het overal zonnig wordt. De temperatuur ligt vanochtend vroeg rond 13 graden en om 11:00 uur rond 17 graden. In het binnenland beginnen dan stapelwolken te vormen. Vanmiddag houdt het westen van het land veel zonneschijn. In het binnenland zijn er fikse stapelwolken en vooral in het oosten komt het lokaal tot een bui. Er staat een matige, in het noordwesten soms vrij krachtige (5 Bft.) westenwind en het wordt 17 graden direct aan zee tot 21 in het zuidoosten en oosten. Vanavond wordt het overal droog met brede opklaringen. In de nacht neemt de bewolking weer iets toe en koelt het af naar 8 graden in het oosten en 12 aan zee.

Morgen is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend ook regelmatig ruimte voor de zon. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en met 20 graden op de Wadden tot 23 in het zuidoosten wordt het iets warmer dan vandaag. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen geleidelijk toe.

Dinsdag wordt het weer bepaald door een lagedrukgebied boven de Noordzee. Dit levert regelmatig buien op en ook behoorlijk veel wind. Aan zee wordt de zuidwestenwind hard, mogelijk zelfs stormachtig (windkracht 8). Tussen de buien door wordt het maximaal 17 graden. (bron: weeronline)