Vanavond in Gemeenteloket: pijn in de politiek

Vanavond is Simon Kelder te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Kelder is sinds 1998 gemeenteraadslid voor de VVD en heeft in zijn politieke loopbaan nog niet eerder zulke tegenstellingen gezien als nu in Barendrecht zijn ontstaan.

Simon Kelder

Afgelopen woensdag kwamen de fractievoorzitters in een openbare formatiebijeenkomst samen. Daarin werd toegelicht waarom EVB als grootste partij niet de voorkeur kreeg van de overige partijen voor mogelijke coalitievorming. VVD-voorman Matthijs van der Welle noemde diverse voorbeelden van gedragingen van EVB-bestuurders die volgens hem niet door de beugel konden. Volgens Van der Welle zou er heel wat moeten gebeuren om VVD en EVB weer dichter bij elkaar te brengen. Met Simon Kelder gaan we daarover in gesprek.

Wat is nodig om weer met elkaar door één deur te gaan? En waarom is dat belangrijk in de politiek als het uiteindelijk gaat om de inhoud van (gezamenlijke) standpunten en keuzes? Zouden VVD en EVB elkaar nog kunnen gaan vinden in een nieuwe coalitie of is dat volgens Kelder uitgesloten?

Verder in deze uitzending

In deze uitzending zijn ook de scheidende raadsleden Jan Jippes (VVD) en Jan Willem Dirkse (SGP/ChristenUnie) te gast. Beiden zijn voor hun raadswerk onderscheiden en blikken terug op hun werk.

Gemeenteloket

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en lokale actualiteiten in Barendrecht. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) of via de app of livestream van Exxact Barendrecht. Of beluister eerdere uitzendingen van Gemeenteloket.