Uw woning verkopen tijdens de vakantieperiode? Ja, doen

Eindelijk is de knoop doorgehakt. U wilt uw woning te koop zetten, maar de vakantie staat bijna voor de deur. Wachten? Of het bord ‘te koop’ in de tuin zetten? Ja doen, vindt Marco Bos van RE/MAX Makelaarsgroep. ,,Over het algemeen vinden de meeste mensen het niet fijn om hun woning te koop te zetten vlak voordat zij op vakantie gaan”, vertelt Marco Bos. ,,De meeste mensen vinden de vakantieperikelen al druk genoeg en willen de verkoop daarom over de vakantie heen tillen. Of ze denken dat veel mensen op vakantie zijn en er weinig animo voor hun huis is. Begrijpelijk, maar toch heeft het in de verkoop zetten van de woning vóór de vakantie een aantal voordelen.”

Opruimen vinden mensen vaak niet het leukste klusje, zeker niet als de woning verkocht dient te worden en spik en span moet zijn. ,,Als u de woning in de verkoop zet vóór uw vakantie, kunnen wij van RE/MAX Makelaarsgroep tijdens uw vakantie al bezichtigingen inplannen. De woning blijft dan gedurende uw vakantieperiode netjes en opgeruimd. Zo hoeft u niet voor elke bezichtiging te zorgen dat de woning opgeruimd is. En wij leggen bij binnenkomst meteen de post op tafel”, glimlacht Marco.

Bezichtigingen
,,Bovendien zijn wij vrijer om rondleidingen in te plannen, zowel overdag als ‘s avonds. De meeste bezichtigingen vinden rond etenstijd plaats wat voor verkopers onhandig kan zijn. Wanneer de verkopers op vakantie zijn, is het voor ons makkelijker inplannen. En ook denken verkopers dat er weinig of geen animo is om woningen te bezichtigen tijdens een vakantieperiode. Maar die vlieger gaat niet altijd op. Veel kopers gebruiken de vakantieperiode of hun vrije dagen juist om woningen te gaan bekijken. Daar komt bij dat wij redelijk makkelijk en op korte termijn meerdere afspraken kunnen maken wanneer de verkopers van de woning op vakantie zijn. Dit komt de verkoop alleen maar ten goede. Dus ik zeg doen!”, aldus Marco Bos.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de verkoop van uw woning, aankoop van een woning of taxaties? De makelaars van RE/MAX Makelaarsgroep helpen u graag! Neem gerust contact via de website op!